КОД жичаре „Крст“, на Копаонику, у петак је почела са радом боб-стаза на шинама, која ће бити једна од главих туристичких атракција подно Панчићевог врха. Нову стазу, за лето и зиму, уз финансијску помоћ Министарства привреде, изградило је Јавно предузеће „Скијалишта Србије“ које је у објекат, јединствен на овом делу Балкана, уложило око милион евра.

- Поносни смо на овај објекат који ће гостима, жељним адреналина, пружити изузетно леп осећај. Стаза има дужину од 600 метара, пролази кроз лепе пределе Копаоника и биће прави „мамац“ за туристе жељне малих авантура и уживања на планини - рекао је у петак Дејан Лјевнајић, в.д. директора „Скијалишта Србије“. - Ово је само један од нових и примамљивих садржаја које смо увели овога лета. Већ смо изградили „цип лајн“, адреналинско спуштање ужетом 200 метара, нове стазе, жичаре су прилагођене за превоз бицикала на врх планине и још низ летњих садржаја.....

Циљ је испуњен - планина ради 365 дана, а овог лета „Скијалишта Србије“ имају приход за 30 одсто већи. Према проценама, инвестиција у боб-стазу исплатиће се за три године.

60 НА САТ

МАКСИМАЛНА брзина на новој боб-стази је 60 километара на сат. Вожња је, како кажу у „Скијалиштима“, потпуно безбедна. Вожња кошта 500 динара.