НА самом извору термалне воде и лековитог блата, окружене нетакнутом природом загорских брежуљака, налазе се Терме Тухељ, највећа бања у Хрватској. Удаљене пола сата вожње од Загреба, непосредно уз границу са Словенијом, и зими имају богату понуду за активан одмор или опуштање.

- Терме Тухељ су „водена планета тик до земље“, јер унутрашњи базени омогућавају атрактивну понуду такозваних водених доживљаја - објашњава погодности Роберт Коларић, директор маркетинга. - Најатрактивнији је велнес базен са ђакузи масажама, воденим слаповима и гејзирима, 25 метара дуг пливачки и дечји базен, терапијски базен са подводним рефлекторима и звучницима који обезбеђује терапију звуком и бојама.

Осим тога, у кабинама „СпаиВита“ центра посетиоци могу себи да приуште различите врсте масажа од класичне до Клеопатрине, сауне са третманима блатом, сољу и ледом, различите методе неге лица и тела, антицелулит програме и посебне третмане лековитим блатом.

- МИНЕРАЛНО блато Терми Тухељ је јединствено, јер сазрева природним путем на дну извора и убраја се међу најбоља лековита блата у Европи. Посебно је благотворно за обнављање коже и антицелулит третмане, а лековитост је одавно потврдило у лечењу реуме, ишијаса, артритиса, гихта и последица озледа костију, мишића и зглобова – наглашава Коларић.

ИЗЛЕТ У КУМРОВЕЦ ПОСЕТИОЦИМА нудимо и излет у Кумровец, најпознатије село на свету, које је од Тухеља удаљено десетак километара. То је један од најомиљенијих излета, јер посетиоцу могу да посете родну кућу Јосипа Броза Тита, али и Етномузеј „Старо село“, јединствено здање на отвореном са очуваним сеоским кућама с краја 19. и почетка 20. века – каже Роберт Коларић.

Ове Терме већ три године имају најбољи континентални, бањски хотел у Хрватској у којем гости могу да бирају собе у бојама својих снова: зеленој, жутој, плавој или црвеној.

- НАШ спортски центар има и терене за тенис, кошарку, мали фудбал, стони тенис, фитнес и мини-голф, а тим аниматора Терми Тухељ припрема различите програме, попут пешачења загорским брежуљцима, вечерње походе с бакљама, дегустације загорских вина у дворцу Михановић и многоброје програме за најмлађе.


ИНФО

* 137-120 евра: 4 дана/3 ноћи полупансион

* 90-100 евра: 3 дана/ 2 ноћи, полупансион