Од 1920. године, када је званично настала телевизија као идеја преноса слике на даљину, или боље речено електронско преношење покретних слика, за Задругу 2 - пројекат српске телевизије Пинк и Жељка Митровића, познаваоци тврде да је дефинитивно највећи и најзахтевнији телевизијски пројекат у историји светске телевизије.

Како тврдње не би остале поткрепљене само мишљењем појединаца, компанија Пинк је објавила прво саопштење о структури, објектима и реализацији Задруге 2 из чега можете сами закључити о каквом пројекту је реч и да ли ишта тако комплексно и амбициозно постоји на светском нивоу?

За потребе овог ријалитија саграђена је цела једна кнежевина са преко 100 објеката, морским заливом, рајским острвом, али и подводним пећинама и обилним животињским светом!

Четрдесет пет такмичара ће на располагању имати преко 40 пловила, четири цепелина, већи број занимљивих возила, позориште, виртуелну собу, светилиште, али и мулти салу за различите такмичарске игре.


Овим великим бајковитим имагинаријумом Жељко Митровић је покушао да споји три епохе или боље рећи три почетка, почетак XVI, XX и почетак XXI века. Да ли ће овај пројекат заправо успети да на светском нивоу промени све трендове и правце кретања светских телевизија остаје да видимо већ почетком септембра!