ЧЕТВРТА сезона ријалити програма „Велики брат“ је почела у недељу увече. Кућа у измењеном издању дочекала је 16 такмичара из Хрватске, Македоније, БиХ, Црне Горе и Србије који ће у њој живети 106 дана и борити се за награду од 150.000 евра, а прво избацивање планирано је већ за понедељак ујутру. Иначе, три укућанина нашла су се у посебном делу куће, названом „сметлиште“, за који преостали станари не знају, па самим тим ни за њихово учешће.

У кућу “Великог Брата” су се уселили Джордж Ркман, Бојана Стојковић, Хорват Чагељ, Маријана Чврљак ,Никола Немешевић Немеш, Душко Богдановић, Сораја Вучелић, Мила Токић, Драгана Страхинић, Никола Мауровић, Славица Ђулејић, Нирмал Кукић, Милан Граховац, Ема Шукер, Дражен Богдан и Никола Натевски. Док је укућане дочекивала Маријана Мићић, њена колегиница из Хрватске, Антонија Блаће је довела атмосферу до усијања досеткама, али и ситним лажима којима је обмањивала такмичаре.

Први укућанин који је ушао је Джордж Ркман (39) из Нју Кастла (Енглеска), који има српске корене. По занимању је таксиста и за њега муштерије имају само речи хвале. Джордж има шесторо деце. Обожава жене. Бојана Стојковић (25) је други укућанин који је крочио у кућу. Она долази из Београда и одбојкашица је. Волела би да је мушкарац , што и није за чуђење јер је позната као жена која воли да се обрачунава са спортским судијама.

Неколико тренутака касније, Маријана је показала нови део куће који изгледа као сметлиште у којем ће боравити неколико укућана, после чега је такмичар из Сплита, Хорват Чагаљ (33) морао да се спусти левком право у ђубре. За тај део куће, такмичари у “правој” кући не знају да постоји. Укућани на “сметлишту” не могу бити номиновани, али ће спавати у аутобусу, храна ће им стизати у виду отпадака од осталих укућана који живе у кући. ”Сметлари” ће на телевизору моћи да прате успоне и падове осталих такмичара.

Укућанка која је оставила без даха остале станаре је Маријана Чврљак (27), која долази из Шибеника. Мајка је двогодишње девојчице, а удата је за морнара. Воли да попије коју „чашицу“. У кућу је ушао и Никола Немешевић Немеш (22), оперски певач из Београда. Свирао је у неколико бендова, а астролози су му рекли да треба да школује свој глас јер ће од њега живети. Велики је заводник.

Да укућанима неће бити све потаман било је јасно када је ушао Душко Богдановић из Сврљига. По занимању је пољопривредник, а већ је учествовао у ријалитију “Мењам жену". Са њим је у “топли дом” ушла и Сораја Вучелић (24), студент психологије. Пореклом је из Хрватске, али тренутно живи у Београду.

Две учеснице, Мила Токић и Драгана Страхинић, су ипак морале да се изборе за улазак у кућу па су се тркале. Прва на циљ је стигла Мила Токић ( 21) која је пристигла из Загреба. Она је мајка петогодисње девојчице и за себе каже да је права “пантера”. Милина ривалка које је изгубила трку, Дргана Страхинић (27) је ипак ушла у кућу, али у део који је претворен у сметлиште. Она је по занимању козметичар, али се бавила манекенством.

Никола Мауровић (21) је ушао заједно са Славицом Ђулејић (43). Никола је студент и у животу нема узоре. Живи у Јабленовцу, а рођен је у Немачкој. Славица се бави таксирањем и има четворо деце, а долази из Смедерева.

Да серијал носи са правом име “Лјуби ближњег свог” постало је јасно када је ушао Нирмал Кукић (25) из Тузле. Он је насео на Антонијине “лажи” па је завршио у "сметлишту". Нирмал студира у Београду на Факлутету за организовани криминал, на одсеку за тероризам. После њега, руку под руку су ушли Ема Шукер (20) која долази из Загреба и Милан Граховац (31) из Сомбора. Милан студира на правном факултету, а јавни посао му није стран јер је радио на споту Јелене Томашевић.

Укућанима неће недостајати шале, јер је у кућу ушао, Дражен Богдан (47) из Хрватске. По занимању је ватрогасац, а за себе каже да ће станаре “засмејавати до суза”. Никола Натески (20) долази из Македоније, студент је, а бави се и моделингом. Раније је радио као стриптизер.

Када су се такмичари упознали, Велики брат их је позвао у исповедаоницу и саопштио им правила. Он их је обавестио да ће награда победнику бити повећана и износиће 150.000 евра. Рекао им је и да се та цифра може смањити уколико не буду строго поштовали правила.Оно што је станаре оставило у неверици је да један учесник мора да напустии такмичење већ у понедељак ујутру.