Бура у Хрватској после емисије "Недељом у 2". Само неколико сати пошто су се водитељ Александар Станковић и глумица Јелена Вељача жестоко сукобили јер су имали различите ставове због сексуалног узнемиравања, на друшвеним мрежама је настао хаос.

Док је Јелена постала миљеница нације и жена која је јасно и гласно рекла шта мисли о сексуалном узнемиравању, Станковић се бори са осудама читаве хрватске јавности па чак и региона.

На стотине Јелениних пратиоца на Инстаграму су оставили коментаре у којој су јој, рецимо, говорили "Браво".

- Браво Јелена,хвала за снагу и стрпљење. Аца ме овај пут изненадио у неразумевању. Ако буде стрпљив објасниће њему Гђа.Станковић - био је само један од коменатара.

Са друге стране, Александар, се суочио са озбиљним претњама. Многи су отворено претили, називали га женомрсцем, чак и прозивали његову породицу, тако је популарни водитељ морао брже боље, да изда саопштење.

- С обзиром да сам у досадашњој каријери направио више десетака емисија на тему заштите људских , женских, мањинских, сексуалних и других права немам потребну додатно објашњавати своја уверења. - стоји у службеном обраћању. - Више мање о мени се све зна. Ко хоће веровати да мрзим жене, или неког трећег након 20 година јавног обављања овог посла слободно. Међутим након јучерашње емисије с Јеленом Вељачом јавило се више новинара с истим питањем јесам ли у свађи с гошћом и што сам тачно мислио када сам говорио о случају Селме Хајек.


Гошћа и ја се нисмо лично сукобили , сучелили смо ставове , а то се догађа у свакој "Ну2". Говорећи о познатој холивудској глумици у полемици сам изнео и став како није требало да остатне у пословном односу с неким ко ју је сексуално узнемиравао. То мислим и даље. У смислу задовољења правде потребно и друштвено пожељно би било да је пријавила злостављача, али прихватам сугестију гошће да свака жртва треба сама одлучити када ће и хоће ли то урадити.

Ова тема је изазвала доста коментара и на Фејсбук страници "Ну2". Сви коментари су добродошли осим оних у којима се неко вређа и прети се. Јуче је било и претњи како би ми блиске чланове породице требало силовати па бих другачије размишљао као и физичких претњи . Молим вас да не остављате такве коментаре. Како Јелена Вељача каже, ја сам велики бели мушкарац и знам да морам бити научен на такве ствари. Научен, али не и помирен с тим. Моја породица не мора и трудићу се колико могу да их чувам од таквих гадости - саопштио је Александар Станковић.