РОКЕР Бора Ђорђевић огласио се поводом навода листа „Свет“ да болује од рака простате и да ускоро креће на лечење, што су пренели многи медији широм земље и региона, пре свега путем интернета.

- Бора је тек недавно сазнао да је болестан. Једино решење је операција – навео је, између осталог, неименовани извор овог часописа.

Фронтмен „Рибље чорбе“ се, у кратком саопштењу, осврнуо и на друге наводе у поменутом чланку. Ђорђевић је нагласио:

- „Рибља чорба“ није отказала, нити ће да откаже ниједан наступ. Напротив, већ 7. децембра смо у Минхену, а у припреми је и велика турнеја. Заказују се датуми и за њен амерички део. Вест о отказивању концерата је злонамерна, с тенденцијом да нам обезвреди изузетан албум „Да тебе није“, и унесе несигурност у наше фанове и обесхрабри организаторе.

Бора је наставио:

- Такође је злонамерно написано да тражимо некакве паре. Хвала онима који су понудили новчану помоћ, али новац нам није потребан. Сви у бенду смо осигурани.

На крају, Ђорђевић је истакао:

- Нисам тешко болестан, што се и видело на више него успешној летњој турнеји у 25 градова, а нарочито на последња два – 13. септембра у Љубљани и 5. октобра у Бечу. Свирамо и певамо боље него икад. Верујемо да су овакве дезинформације покушај саботаже неких лоших људи. У име „Рибље чорбе“, Бора Ђорђевић.