Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери, упутио је данас претње и увреде на рачун председника Александра Вучића, поводом његове изјаве да "на Косову није све наше, а није ни њихово", на начин непримерен и неуобичајен у обраћању институцији председника Републике.

Цитирајући само део Вучићеве изјаве - "на Косову није све наше" - Обрадовић на Твитеру поручује председнику да је "издајничко ђубре" и прети: "Е, за ово си мој", те најављује физичку силу "првом приликом" кад се виде.

Председник Удружења судија и тужилаца Србије Ненад Стефановић сматра да се Обрадовићева изјава, у складу са законима, може сматрати кривичним делом угрожавања сигурности председника Републике, које се, додаје, гони по службеној дужности.

Стефановић очекује реаговање надлежног тужилаштва.

У међувремену, на Обрадовићеву изјаву уследила су политичка реаговања, у којима се истиче да је иступ лидера Двери сраман и истовремено кукавички.

Министар одбране и председник Покрета социјалиста, Александар Вулин поручује да Обрадовић, "храбар са сигурне даљине", одатле опет шири претње.

"Љотићевац једном, љотићевац увек", закључује Вулин и наводи да су љотичевци шамарали и на стрељање водили везане крагујевачке ђаке, али да неће моћи "људе са слободним рукама".

Твит Бошка Обрадовића осудили су као сраман и забрињавајући чланови руководтсва СНС, па тако Александар Савић истиче да се од Бошка Обрадовића, којег сматра фашистом, ништа друго не може ни очекивати.

"Будући да је насиљем ушао у Скупштину, да је претукао новинарке Гордану Узелац и Мару Драговић, претње председнику Вучићу су само кап у мору морбидности и лудила коју Ђиласови следбеници свакодневно демонстрирају, а сво то силеџијство предводи Бошко Обрадовић", навео је Савић у писаној изјави.

Додао је да се Обрадовић и његови политички партнери из Савеза за Србију на тај начин боре за власт у одсуству политичких идеја и политике.

Шеф одборничке групе СНС Александар Мирковић истиче да је Обрадовићев твит израз поримитивизма, силеџијства, које демонстрира у политици од раније, чак и у нападима на жене.

Мирковић наводи да се председник Вучић тих будалаштина не плаши, нити се на њих обазире.

Немања Мањак, члан Београдског одбора СНС, каже да последња претња Обрадовића осликава "патологију коју сви Ђиласовци показују свакодневно, месецима уназад", али се пита да ли то што раде прелази границу нормалности.

Он је позвао надлежне органе да реагују и стану на пут силеџијству у политици и на јавној сцени.