На данашњи дан пре 12 година преминуо је легендарни певач Амир Нино Решић.


Његова ћерка Сандра (31) се на дирљив начин присетила свог покојног оца и дана када су јој у болници саопштили да он више није жив. Певачица је како је навела у опису први пут поделила њихову заједничку фотографију, јер се плашила негативних и ружних коментара.


- Позив. Идем према болници. Пет пријатеља иза мене. Ћуте. Ћутим ја. Не дозвољавају да те видим. Чујем докторку "Разумите, не могу да вас пустим. Умро је". И сада, после 12 година, не знам где сам отишла након. Рекли су ми: "Иди кући". Не сећам се. До сада нисам постављала наше слике. Нисам желела патетику. Ружне коментаре... Сада ме не занима - почела је Сандра.


- Заслужан си великим делом за моје постојање, тада и сада. Иако мисле да је лако, лавовски се борим да докажем, да нисам само Презиме. Легендарност не могу да достигнем. Али сам поносна када запевам твоју песму. А онда више не певам ја.... Већ хор људи испред мене. Верујем да си тада срећан. Негде горе - никад емотивније написала је Нинова ћерка.


Подсетимо, Нино је на данашњи дан преминуо, у 43. години услед перфорације панкреаса, узрокована дугогодишњем прекомерном конзумирању алкохола.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Aleksandra Prijović otvoreno: Veza sa Filipom nikad nije bila toliko teška da ne možemo da izdržimo pritisak


- Нино није хтео да иде код доктора иако је имао јаке болове и честе нападе. Око 22х му је већ било јако лоше и ја сам рекао "Нино, идемо код доктора и нећу више да те слушам, овог момента идеш са нама да те прегледају". Нино је једва ходао, уз нашу помоћ је дошао до аута и тада смо га одвезли у болницу у Бјељину, тамо су нам рекли да га одмах одвеземо до хирургије.


- Он више није могао да хода те смо ставили у инвалидска колица и брзо одвезли на одјељење. Тамо нас је сачекао доктор и питао да ли је пацијент алкохоличар. Нисам знао шта да му одговорим осим да није пио задњих седам дана ништа. Одвезли су га у салу а ми смо остали да чекамо, прошло је и поноћ али ми нисмо имали никаквих вести, нисмо ни слутили да ће се десити оно најгоре. У том тренутку се појавио доктор и рекао нам оно што нисмо хтели да чујемо "Изгубили смо га, покушали смо реанимацију али није реаговао", и даље је била тишина, ја нисам могао да верујем да чујем тако нешто - присетио се Нермин Адемовић, који је иначе био Нинов менаџер и велики пријатељ.


Нино је оставио дубок и неизбрисив траг на музичкој сцени и просторима бивше Југославије. Иза њега остали су хитови као што су: "Удахни дубоко", "Донеси дивље мирисе", "Дивља девојко"...
(Телеграф.рс)