ИГОР Булат, новинар и уредник Јавног сервиса преминуо је 29. јула 2019. године, након што је у децембру 2018. сазнао да је тешко болестан.


Непуна три месеца касније његов брат, певач Марко Булат, истиче колико му Игор недостаје. Марко је баш у децембру 2018. издао нови албум, а пошто је његовом брату тада дијагностификована болест, песме није ни промовисао.


- У децембру сам издао албум, а тог месеца су и мом брату открили рак. Отад се нисам бавио албумом и каријером. У плану ми је да, кад прође још мало времена, снимим баладу коју сам написао пре више од 15 година - каже Марко.


На питање зашто тек сада издаје поменуту нумеру, каже да је то повезано са Игором.


- Зато што има везе с губитком брата. То је песма на коју доста људи реагује емотивно, пусте сузу. Једва чекам да је снимим. То је моје капитално дело. Као "Небеска кафана", рецимо. Живот мора да иде даље, па ћу на лето да снимим и нешто веселије - поручује Марко који каже да се навикава на живот без Игора.


- Ово ми је први смртни случај да ми је близак род, иако сам губио пријатеље и кумове. Али мислим да је навикавање на реалност и околности прави израз. Од рака сам од ближњих, поред брата Игора, изгубио и деде Јована и Николу, кума Болета и кумче Драгутина - Гуту - каже Марко.


ПРОЧИТАЈТЕ И: SUZE I BOL NA ORLOVAČI: Prijatelji i porodica opraštaju se od tv novinara, po njegovoj želji ispraćaj uz pesmu Dina Merlina "Ptica bijela" (FOTO /VIDEO)


- Било ми је теже док сам гледао како га губимо и док сам посматрао његове муке. Изузетне муке и страдања кроз које је прошао. Ти гледаш, а не можеш ништа да помогнеш. Тешко је и једно и друго, али одласком су му скраћене муке - прича Булат.


- Рак јетре је питање времена и веома је тешко, поготово што код Игора није био концентрисан канцер. Био је у Турској на хемиотерапији, у Падови, али се канцер није учаурио у неку мембрану да би могао да се одстрани, него је све било раштркано и није могло да се оперише - открива Булат којем је моменат када је сазнао за Игорову болест променио живот.


- Променио сам живот у смислу да сам више проводио време с братом. Кад год сам био у могућности, бавио сам се саветима из алтернативне медицине, од петролеја до соде бикарбоне, козлаца, уља од канабиса. Свако сазнање, као и оно о штетности хемиотерапије до ког сам дошао, покушао сам да применим у његовом лечењу. Наравно, он је био на крају тај који је одлучио којим ће начином да се лечи - каже Марко и открива постоје ли моменти када му Игор највише недостаје.


- Увек је то ноћ, тада највише боли и притиска... - каже Марко, а пише Курир.