ГРУПА „Бабе“, предвођена неуништивим Жиком Миленковићем, одржала је у петак концерт у београдској „Комбанк дворани“ представивши обожаваоцима кроз чак 34 песме већи део свог дискографског опуса, и тако им приредивши рокенрол посластицу која је потрајала скоро два и по сата.

Некадашњи „Дом синдиката“, Миленковићу емотивно драг због легендарних концерата с Бајагом и „Инструкторима“, није био пун, али то није представљало ни најмању препреку Жики, Илкету, Шкопију, Труту и младим снагама, Луни и Стефану да од почетне, полетне „Дај му га Лола“ из новије фазе рада, и то у латино аранжнману, изазову еуфорију и таласе аплауза.

Прочитајте још - Жика Миленковић: Кресоја много учинио за "Бабе"

Тешко да је ико изашао из „Комбанк дворане“ незадовољан јер се није свирало „ово“ или „оно“, како то често бива. Највећу еуфорију, очекивано, изазвали су општепознати хитови „Ко ме теро“, „Ноћ без сна“ који су се хорски певали, као и „Дизел“, „Да те видим голу“,“Лоша навика“, „Сланина“, „Пиксла од кристала“, „Пародија живота“, „Мирко и Марина“ на самом крају, али су своје добили и они који „у прсте“ познају репертоар бенда, односно – „Луду жену“, „Месницу“, „Време је новац“, „У сукобу два пола“, „Слике сна и јаве“... Многе су „жуљале“ столице па су се сјатили су се испред бине и, неуморно ђускајући, одлично се провели.

Новосадски љубитељи уживаће у суботу увече уз „Бабе“ у „Студију М“, а бенд је у петак увече разгалио публику још пре изласка на бину. Са разгласа су се чуле нове песме групе, што јасно наводи да би нови албум могао коначно да буде објављен ускоро.

Фотографије: А. Станковић

У једној од њих „Имао сам друга“, групи су се на сцени придружили и гудачи који су измамили посебне овације.