ПРЕМИЈЕРА дебитантског филма режисера Марка Сопића "Екипа", по сценарију глумца Радета Ћосића, који игра и главну улогу, заказана је за 23. октобар у београдском Центру "Сава", а истовремено ће бити приказан и у Њујорку и Торонту. Са конференције за медије у четвртак у џез кантини "Лисабон", изостали су Љубомир Бандовић, Сергеј Трифуновић, Драган Јовановић и Андрија Милошевић, оправдано, јер су снимали у Македонији или Казахстану, док се Срђан Жика Тодоровић успавао. Зато су ту били Сопић и Ћосић, али и Ивана Дудић, Лазар Ђукић, Ратко Танкосић и Љубомир Николић.

ПРОЧИТАЈТЕ И: NOVA SERIJA RTS "GRUPA": Surova istina o tinejdžerima

"Екипа" је крими-комедија о најважнијој споредној ствари на свету, фудбалу, Звезди, Партизану, дербију и свему што се дешава у мрачним тунелима српског фудбала. Ивана Дудић, која игра главну женску улогу, нагласила је да је порука филма, без обзира на фудбал, да нас све води љубав:

- Главни лик је фудбалер Партизана у успону, који би могао да буде светска звезда, али ризикује каријеру и живот како би спасао девојку коју воли.

Лазар Ђукић, који игра трећу битну улогу, најбољег друга и рацио главног јунака, сматра да су успели да направе комичан филм, који ће унети занимљиве мотиве у српско гледалиште - фудбал и љубав. Режисер Сопић тврди да "Екипа" не говори о сукобу Звезде и Партизана, и то што је главни лик фудбалер црно-белих, и што се све одвија на дербију, само је бекграунд целе приче.

- Главни јунак се током филма извлачи из великих проблема у којима се нашао и на крају стиже на место које је најважније у животу - љубав - истакао је Сопић.

Ивана Дудић

Занимљиво је да је филм сниман пре почетка правог дербија Звезда - Партизан, када су 15 минута пре почетка утакмице на терен Партизановог стадиона истрчали статисти у црвено-белим дресовима.

- И док смо снимали сцену контранапада, зове директор стадиона да ми каже да га зове вођа навијача и пита о чему се ради, да ли да "улећу на терен" - испричао је копродуцент "Екипе" Марко Јовичић. - Када вам тако крене снимање филма, знате да или гинете или побеђујете. Мислим да смо победили, а ту аутентичну атмосферу ће осетити и гледаоци.

У глумачкој екипи су још и репер Иван Ивановић Ђус, бивши играч Црвене звезде Перица Огњеновић, Никола Ристановски, Љиљана Стјепановић и Анђела Јовановић, док је за музику био задужен Ђорђе Миљеновић, познатији као Скај Виклер.

Лазар Ђукић

САМО ЧОЛУ НИСМО ДОБИЛИ

АУТОРИ "Екипе" открили су да су звезде филма одмах пристали да буду део тима, јер им се сценарио допао на прву лопту. Сви они су имали тежак задатак јер је филм непрекидно на ивици између комедије и драме, што је веома тешко играти. Једина звезда коју нису успели да добију је поп звезда Здравко Чолић, који је требало да буде специјални гост.