НАКОН што први пут проба таблету "екстази", шеснаестогодишња девојчица умире на кућној журки у новобеоградским блоковима. Момак који је продао дрогу само "покушава да преживи" у суровом окружењу. Овом сценом почиње серијал "Група", који прати три различите групације - криминалце, полицајце и тинејџере. Међусобно су испреплетени и чврсто повезани, док пливају у заједничком мору злочина. Према речима аутора серијала Уроша Томића, све три групе су приказане онакве какве јесу.

- Нисмо правили никакву лажну слику, а опет не можете снимити све, баш све, како јесте, јер је то онда документарни филм. Ипак је ово играна форма. Прича има јаку социолошку поруку - каже за "Новости" Урош Томић.

У серији од 11 епизода, коју ћемо гледати недељом на РТС 1, Игор Бенчина тумачи искусног полицијског инспектора кога истрага доводи до малолетника које су ситни дилерски послови увукли у много опаснију игру. У младој глумачкој постави видећемо Ивану Зечевић, која игра Петру, храбру девојчицу која се бори кроз живот.

- Ово је прва серија која је погодила срж и у којој ће се млади одмах препознати. Ништа није улепшано. "Група" је мој први велики пројекат. Највише сам снимала са Марком Миливојевим, Денисом Мурићем, као и са Бранком Катић. Бранкин сам обожаватељ одмалена. Од ње сам много научила, посветила се томе да ми помогне и захвална сам јој на томе - истакла је Ивана.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Upravo na TV Pink počinje istorijski TV spektakl - serija “Crveni mesec”

Њен партнер у серији је репер Мили, коме је ово прва улога.

- Спонтано ми је дошла глума. Нисам школован за то, али имам то нешто у себи, што показује да веродостојно осликавам лик који тумачим. Он често због непромишљености упада у невероватно глупе ситуације, али није лош већ једноставно поводљив - рекао је Мили, и додао да је највећи проблем то што млади раде неке лоше ствари како би се доказали у друштву.

Једну од инспекторки, која улази у траг свим криминалцима, тумачи Тијана Марковић.

- Ово није било каква криминалистичка серија, већ реалистична прича о садашњем тренутку - каже Тијана.

Међу глумачком екипом видећемо Војина Ћетковића, Нелу Михаиловић, Бојана Жировића, Павла Менсура, Дениса Мурића и многе друге.


ЛЕКЦИЈЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

ПРОДУЦЕНТ Драган Ђурковић је објаснио да је идеја ове приче помало и социјална.

- Реч је о деци која лако прихватају да је диловање један од послова које може да ради било ко. Пробаћемо да овом серијом укажемо и родитељима и деци да то није шала. Она нуди одређене начине на које ће они моћи да паметно сагледају све то. У нашој причи нема глупих људи, само их је ситуација довела у те позиције да морају да одиграју то што играју.