ТРЕНУТАК када ће спаковати кофере, напустити родитељски дом и родну провинцију заменити великим градом, млад човек на прагу осамостаљивања ишчекује годинама. Тако и екипа серије "Преживети Београд", на челу са редитељем Ђорђем Станимировићем, нестрпљиво чека 12. октобар да ослушне прве реакције гледалаца на пројекат који је припреман месецима. Уложили су велики труд, провели много снимајућих сати на сету, у ходу су разрађивали приче ликова, отклањали проблеме и недоумице... Све то, на крају, биће "спаковано" у 40 епизода, а гледаћемо их премијерно на телевизији Пинк, суботом у 21.00. Проверили смо каква атмосфера влада на сету, сада када се премијера "опасно" приближила.

На познатом београдском сплаву на Сави ђускали смо са протагонистима приче будући да су се те вечери бележили кадрови студентске журке. У тами диско-клуба, музике и смеха било је напретек. Кратке паузе током снимања искористили смо за разговор са глумцима. Четири другарице, цимерке и главне јунакиње - Невена (Тамара Шустић), Ружица (Нина Нешковић), Марина (Бојана Стојковић) и Људмила (Ленка Петровић) испричале су нам да су веома узбуђене што ће се оно што су вредно стварале коначно наћи пред очима публике.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Небеска тема" обишла свет

- Комплетан ауторски тим уложио је много енергије и труда у ову серију. Сигурна сам да ће публика то препознати и да ће у наредним месецима уживати у свему што смо створили за њих - каже Нина Нешковић, која своју јунакињу описује као храбру, својеглаву, отреситу, праведну, снажну и - нежну.

Ружица Илић из Забојнице, малог места у срцу Шумадије, стиже у престоницу, где почиње њена животна авантура. Ту упознаје Марину, "живу ватру" из Старе Пазове, коју мучи то што не потиче с београдског асфалта. Бојана Стојковић, која тумачи овај лик, сматра да ће серија "Преживети Београд" бити право освежење на малом екрану.

- Разлог за то је што се бави младима, њиховим авантурама, успонима и падовима. Такође, заступљена је неисцрпна тема љубави - каже глумица.

Тамара Шустић нагласила је да се после рада на овом пројекту осећа богатијом и као човек и као глумица.

- Нова познанства која сам стекла на сету знатно су утицала на мене. Сваки колега је донео нешто аутентично из чега сам могла да црпим оно најлепше и обезбедим себи да се сваког момента осећам добро - каже Тамара. - Од велике важности за мој глумачки живот су прва стваралаштва у кадру. Сигурна сам да из ове приче излазим искуствено богатија. Мислим да смо сви успели да остваримо своје замисли у креирању.

Прича о девојкама не би била потпуна да нема и ону мушку страну. Другови из Студењака, београдски фрајери, бивше и будуће љубави, учиниће њихову свакодневицу узбудљивијом. Дејан Максимовић, који тумачи локалног мангупа Жанка, једва чека да се прикаже публици.

- Ово је моја прва велика улога на телевизији. Узбуђење је огромно и све је јаче како се ближи термин приказивања. Верујем да ће гледаоци заволети серију онолико колико смо је заволели ми који смо је стварали - каже глумац.

Коки, становник студентског дома, један је од дошљака који ће морати да преживе Београд, изборе се за опстанак у њему и покушају да остваре своје наде и снове.

- Серија има циљну групу гледалаца и сматрам да ће њихове реакције бити позитивне. Многи ће се пронаћи у ситуацијама у којима се налазе ликови - истиче Лазар Николић.

Смештена у савремено доба, ова драма из перспективе младог човека говори о свему што се догађа у животном раздобљу који почиње са уписом на факултет, а завршава се у касним двадесетим годинама.

- Свако ће моћи да се идентификује са јунацима. Ова серија у себи садржи шаљиву, сатиричну и драмску ноту. Отвара многе теме и све у њој приказано је реално - објашњава Никола Шурбановић, кога ћемо гледати као Стевана, Невениног бившег дечка.

Његов јунак на све начине покушава да вољену врати у родни крај. Да ли ће у томе успети - сазнаћемо кроз епизоде. Оно што смо видели својим очима био је вођа снимања, који је гласно узвикнуо: "Пауза је готова!" и све глумце вратио на почетне позиције - испред камере.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Дејан Цукић објавио нумеру "Улица без бројева" (ВИДЕО)


СПОЈ МЛАДОСТИ И ИСКУСТВА

ПОДРШКУ младим глумцима који ће носити причу, а многи од њих су и први пут испред камере, пружиће искусне колеге. То су Мира Бањац, Радош Бајић, Тихомир Станић, Исидора Минић, Александар Срећковић Кубура, Игор Ђорђевић, Небојша Миловановић, Дара Џокић и многи други. Што се музичког дела тиче, за насловну нумеру заслужни су Бајага и "Инструктори".