НИСУ снимили нову сезону, што су фанови прижељкивали, нису ни филм, што је пракса неких њихових колега, али "Пријатељи" се поново окупљају. На неки начин.

Прочитајте још:СТРАХУЈУ ЗА ПЕРИЈА: Глумци из серије "Пријатељи" забринути за колегу

Низом догађаја овог месеца, обележава се јубилеј - четврт века од како смо први пут угледали Монику, Роса, Рејчел, Чендлера, Фиби и Џоија не слутећи да ће нас њихове авантуре тако очарати да ћемо их без даха пратити десет година. Тематска тура у Њујорку кроз станове јунака, али и приказивање епизода у биоскопима само су неке од активности које су организатори припремили за све фанове Џенифер Анистон, Кортни Кокс, Лизе Кудроу, Метјуа Перија, Дејвида Швимера и Мета Лебланка.

Током три вечери, данас као и 28. септембра и 2. октобра у више од 1.000 биоскопа широм САД, биће пројекција 12 дигитално ремастеризованих епизода, сваке вечери по четири. Тешко је било изабрати међу 236 наставака, колико их је укупно снимљено, али избор је пао на пилот-епизоду, затим ону када сви сазнају за Моникину и Чендлерову везу, па ону када Фиби затрудни, али и епизоду у којој Чендлер проводи шест сати у кутији. Међу 12 величанствених су и епизода у којој се Рос и Рејчел пољубе први пут, али и она у којој се он венчава са Емили. Неће ипак све бити старо. Биће приказани и нови интервјуи са глумцима и до сада невиђени снимци, најављују организатори.

- Утицај који "Пријатељи" имају 25 година након почетка емитовања је невероватан - каже Лиза Грегоријан из "Ворнер броса". - Дивно је знати да серија и даље окупља људе свих узраста. Веома смо узбуђени што ћемо ове дигитализоване епизоде приказати у биоскопима тако да наши верни фанови могу да уживају у сценама "Пријатеља" на нови начин.

У обележавање се укључила и компанија "Лего" која је припремила сет од 1.079 коцкица помоћу којих се могу направити јунаци серије у њиховом омиљеном састајалишту, кафићу "Централ парк". Бивши послодавац Рејчел Грин (Џенифер Анистон), компанија "Ралф Лорен", прошле недеље је пласирала колекцију инспирисану овом иконом стила деведесетих година. Чланови екипе који имају инстаграм-налоге јубилеј су обележили објављивањем исте фотографије из серијала, уз коју су се захвалили фановима.

ЉУБИЧАСТА ВРАТА

КАО део обележавања јубилеја, продуцентска кућа "Ворнер брос" припремила је у Њујорку тематску туру кроз девет просторија, од којих шест представљају омаж главним ликовима. Фанови ће до почетка октобра, за карту од 29,5 долара моћи да виде кафић у ком су се пријатељи окупљали и наранџасти кауч на ком су седели, љубичаста врата Моникиног и Рејчелиног стана, као и друге детаље који асоцирају на омиљену екипу.