Телевизија Пинк, већ 25 година колико постоји, суверено држи позицију најгледанијег комерцијалног емитера у земљи. За то су делимично заслужне иновације које долазе са сваком новом сезоном, у жељи да се поставе нови стандарди у свету медија. Због тога први човек ТВ Пинк, Жељко Митровић, са великом сигурношћу наводи да ће по свим параметрима, сезона 2019/2020 бити најуспешнија до сада. Осим добро познатих формата и емисија које бележе фантастичне резултате из године у годину, Жељко истиче три најважнија сегемента нове сезоне - домаћи играни програм, ријалити и информативни програм. Управо је повратак играног програма на ТВ Пинк после десет година, и то најзахтевнијим пројектом "Црвени месец", био повод да разговарамо са Жељком. Жеља, потреба и амбиција да се један период који је био изнуђен недовољном количином средстава да би се продуцирао играни програм, остави иза нас, пресудиле су да Жељко започне захтеван пројекат као што је "Црвени месец".

- У том недостатку, ми смо са гледаоцима развили сличне емоције које буди играни програм. Ријалитији су ту направили велики успех, али би сада требало направити баланс и направити разлику у тим емоцијама. Када смо развијали ријалити програме, превидели смо колико ће искрена емоција да се развије између између учесника и гледаоца. То је толико аутентично, да сад имамо проблем да им играни програми чији је сценарио познат, делују мало вештачки када је о емоцијама реч. Тај баланс ће се успоставити вероватно тек у наредним годинама, али то поприлично зависи од квалитета играних програма. Мислим да је "Црвени месец" одличан пројекат, пре свега садржајно, идејно, радња је смештена у добар период. Поред тога верујем да је и сам кастинг урађен тако да би могао да заинтересује и пробуди ону емоцију која је неопходна да би серија у тако великом броју епизода била успешна. Гледам на то као на пројекат који је веома амбициозан, али наравно поред свега што ми добро урадимо у продукцији и реализацији тог пројекта, мислим да је неопходно и да се звезде наместе и да имамо среће са имплементацијом тог пројекта, а пре свега да гледаоци буду срећни и задовољни - објашњава Жељко.

Откако је најављено снимање и емитовање серије "Црвени месец", она је представљена као најамбициознији пројекат ружичасте телевизије. Жељко је сада објаснио по којим све параметрима "Црвени месец" јесте Пинков пројекат најзахтевнији пројекат.

- По буџету, инвестицији, периоду када га радимо и по непристајању на компромис када смо продуцирали овај пројекат. Задатак је био да за 180 дана снимимо 120 епизода, то је једини задатак који је био, да кажем, ограничавајући. Али с друге стране уклопили смо се у оно што представља могућност комерцијализације овог пројекта у емитовању. Однос позитивне комерцијализације и квалитета је највећа уметност и мудрост за коју мислим да смо успели да остваримо. Због тога мислим да ће "Црвени месец бити успешан, само нам фали гледаност да би се то потврдило - каже Жељко.

Фото: К.Михајловић

После десет година, домаћи серијски програм враћа се на ТВ Пинк, а Жељко каже да ће тек наредни период показати колико је продукција играног програма значајна за најгледанију комерцијалну телевизију.

- У наредном периоду ћемо видети шта значи. Наше амбиције и жеље су да то буде доминантна категорија у нашем програму, што би било феноменално. Практично сви телевизијски системи у свету који претендују да буду лидерски у прајмтајму имају играни програм. Покушавамо да имплементирамо ону категорију која је недостајала десет година и то на квалитетан начин. Да ли је публика у Србији довољно спремна за то, видећемо - рекао је власник ТВ Пинк.

Поред серије "Црвени месец", још две су при крају снимања и у продукцији - "Преживети Београд" и "Нек иде живот" - док је за октобар планиран почетак снимања серије "Неки бољи људи", а на пролеће "Испод златног бора". С обзиром на то да је од настанка ТВ Пинк - дакле већ 25 година - Жељко био укључен у све пројекте, питали смо га да ли постоји могућност да се укључи у режирање неке од серија.

- Па ја све режирам и иначе, редитељ сам пре свега овог мог лудог живота, а онда и свега осталог - нашалио се Жељко, па додао:

- Није скроз искључено да ћу се опробати у томе, мада мислим да то неће бити следеће године. Али нисам рекао да немам то у плану.

(ПР)