ЈЕДНА од тренутно најпопуларнијих српских глумица Јелена Гавриловић, ушла је раскошни костим кнегиње Олге Николајевне Наришкине у највећем пројекту ТВ Пинк, серији "Црвени месец", чија ће прва епизода бити емитована 7. октобра. Јеленин лик доноси руску царску раскош, али и интриге и заплете, јер су Наришкини били једна од најстаријих и најбогатијих руских племићких породица, а неки од њих су имали породичне везе са Србима. У царској Русији, од 60 породица са грофовским титулама, било је 12 српских породица, од којих су Наришкини били повезани са три. Једна од тих породица има важну улогу у причи аутора серије Романа Матејића, а спона са њом је лик који тумачи Јелена.

Прочитајте још - ОФИЦИР У ЉУБАВНОМ ТРОУГЛУ: Нова домаћа мелодрама "Црвени месец"

- Кнегиња Олга Николајевна Наришкина потиче из једне од најмоћнијих руских породица тог времена и нашла је уточиште у Србији, а да ли ће ту и остати видећете до краја серије - открива Јелена Гавриловић и додаје да њен лик најбоље рефлектује какав је био однос између Србије и Русије тог времена. - Истражујем све што може да ми буде корисно и занимљиво за лик, а односи се на положај жена у том периоду. Идем на часове руског језика, пре свега зато што волим темељно да се припремим за сваку улогу, али сам и одлучна да научим руски језик како бих што верније пренела публици лик који играм, па и епоху.

Гледаоце ће сигурно обрадовати и то што ће у серији чути врло квалитетне руске песме. Јелена има раскошан глас и одличан слух, признаје да воли руску музику и једва чека да чује реакције на песме које су спремили за "Црвени месец". Иначе, главни ликови су српски официр Никола Станимировић (Милош Ђуровић) и ћерка аустроугарског посланика Софија Бауман (Ивана Дудић), док нас долазак руске кнегиње очекује тек након 50. епизоде.