РЕПЕР Далибор Андонов – Гру (46) погинуо је данас у Земуну након што је на параглајдингу упао у воду. Захваљујући текстовима постао је најпознатији репер у Србији, а највећи је успех имао са песмом “Бићу ту”.


После две деценије на домаћој музичкој сцени, Гру се опробао и у улози ди-џеја. Одлуку о промени музичког правца, како је причао, донео је како не би подилазио општем неукусу.


- Музичка сцена нам је прилично јадна – рекао је Гру у једном интервјуу. - Све се свело да се на брзину узму паре, а најтужније је што свега 10 одсто њих заиста зарађује новац. Већина се само слика за новине, или појављује на телевизији, а не раде ништа. Нисам био спреман да се прилагођавам општем неукусу, и посветио сам се другим стварима. Овако сам мирнији, а посао ми је креативан и динамичан. Сада заиста могу да кажем да сам ди-џеј.


Осим што је био један од наших најпопуларнијих репера, Гру је важио и за једног од најбољих бордера на нашој музичкој сцени.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Погинуо репер Гру


"Адреналин џанки", како је сам себе назвао у једној песми, скија од малих ногу, а први сусрет са бордом, пре више од 20 година, памти као изузетно болно искуство.


- На борд сам први пут стао 1995. године као пристојан скијаш, али то ми у том тренутку није много помогло, баш напротив. Успео сам да исчупам вез из даске, што је заиста наука, али да то нисам урадио, себи бих исчупао ногу из колена, тако да сам одустао од тога. Међутим, наредне године нисам понео скије на планину, већ даску и опрему, и решио да савладам борд. За разлику од скијања, борд се брзо учи, али су падови неизбежни и сваки је трауматичан. Два месеца нисам могао нормално да седим, али сам из сезоне у сезону био све бољи, тако да се више нисам вратио на скије.


Борд се савлада после неколико година, а свака вожња је право уживање. Током зиме користим сваку слободну прилику да одем на планину, а ове године сам се одлучио за „Насфелд“. Нисам се покајао јер је апсолутно све подређено уживању у зимским спортовима, хотели су супер, а храна фантастична. Наравно, има и згодних девојака, али су под пуном опремом, ушушкане у ски одела, па се то не примети на први поглед. (смех)Гру се опробао и у другим екстремним спортовима, попут падобранства и банџи џампинга, а традиционално, сваке године током лета вози кајт на Ади Бојани.- Кајт ми је новија љубав, последњих десетак година. Слично је борду и скијању, само што укључује змаја, кога покреће ветар, па је неопходно савладати балансирање. Када скачем, најстрашнији ми је осећај док се пењем горе, јер се све тресе, љуља и шкрипи. Када те вежу, и кажу да скачеш на три! Ма, скачем на један само што пре да се спустим доле.

Репер је за собом оставио супругу Даницу, иначе бившу манекенку, и два сина.


Једном приликом, изјавио је да деца показују велико интересовање за спорт и са татом редовно прате кошаркашке утакмице.


- Кад год имам времена, а Партизан игра у Београду, идемо на утакмице. Кошарку обожавам и подржавам играче, чак и када губе. Пратим и репрезентацију, јер су спортисти најбоље што имамо – истакаоје Гру.