ГРУПА "Ничим изазван", једна од најпопуларнијих кад су у питању млађи извођачи урбане поп оријентације последњих година у Србији, објавила је почетком 2019. трећи студијски албум "Аурора" и од тада га концертно промовише. Борис Бакалов, Бојан Глувајић и екипа су били неуморни летос, пре свега кад су фестивали у питању, па су свирали, између осталог, и у Ариљу, на јубиларном, 10. "Арлему", где су сви наступи преношени путем "Теленор" 4Г мреже. Певач Борис Бакалов, за "Новости", прича о новом издању:

Прочитајте још: "Аморе мио": Ана Штајдохар објавила нову песму

- Ми смо га, као и претходне албуме, представљали публици лагано. На крају смо све заокружили у целину. Чини ми се да су људи који воле нашу музику прихватили то како треба. Спремамо и неке нове песме. Настављамо у истом стилу као и у претходним седам година, колико постојимо.

Бенд који је популарност стекао хитовима "О теби", "Тужне девојке", "Било где", "Глас" и "Тридесет", доказ је да, када креативност не мањка, добри албуми могу да се снимају и данас на годину-две, као што су у Југославији, пре свега осамдесетих година, чинили најпопуларнији састави.

Прочитајте још: Стефан Миленковић: Имамо срце, фали нам дисциплина

- Такво је време да мора да се буде присутан константно, на овај или онај начин - сматра Борис. - Битно је да се песме уобличе у албум. Да ли ћете га представљати сингл по сингл, или одједном избацити, то је на извођачу или бенду да одлучи.

"Ничим изазван" су, на почетку, звуком многе асоцирали на оно што ради Дарко Рундек. Као да је та прича, практично, закључена управо дуетом са њим, песмом "Бескућник".


- Нормално је, кад се појави нешто ново, да људи говоре на шта им личи и на шта их подсећа - објашњава фронтмен групе. - Са годинама се то изгубило, мада и даље постоје случајеви где се тако нешто чује, код оних који нас тек сад откривају.

Упитан да повуче паралелу између поп мејнстрима у Србији данас и кад су почињали, Борис је искрено одговорио:

- Ја ни не знам шта је то сада поп мејнстрим. Не знам ни да ли би нас сврстао у ту категорију. Данас постоји доста популарне музике с којом се не бих сложио. Ни са порукама, ни са тим колико је искрености уложено у њу. Са тим извођачима и таквим звуком немамо никакве везе. Ми смо бенд који свира искрену музику. Не знам да ли бих то назвао поп или рок, али мислим да је наша идеја - рокенрол идеја. Да се свира оно што је у срцу, у души и да се не калкулише претерано.


За "Ничим изазван" се прво прочуло у ширим круговима захваљујући песми "О теби".

- Она је "експлодирала" сасвим случајно и ничим изазвано - насмејао се Борис. - Направила нам је добру стазу којом смо наставили даље да ходамо и да радимо оно што мислимо да вреди.НИШКИ "МАЈДАН" ВРЕДИ

ОД новијих бендова, Бакалова је у последње време привукло оно што ради нишки "Мајдан".

- Они су наступили и на "Беовизији" - подсећа, за наш лист, Борис. - Занимљиво је да један млад састав има такву енергију. То су добри, васпитани момци који праве музику јер је јако воле, и ту не може да се промаши.