Најамбициознији пројекат који ТВ Пинк покреће у години када обележава 25 година постојања, серија “Црвени месец”, донеће много новина на медијску сцену Србије, а између осталог – слушаћемо нашег најзначајнијег рокера како изводи народну песму. Легендарни Бора Ђорђевић отпевао је и снимио спот за нумеру “Стани, стани Ибар водо”, Драгише Недовића, у аранжману Марка Кона, која ће бити коришћена као уводна шпица ове историјске љубавне приче настале по идеји Жељка Митровића и сценаристе и редитеља Романа Мајетића.

Премда је дуже од четири деценије на музичкој сцени, Бори је ово први пут да пева народну песму, и први пут је снимио шпицу за неку серију.

- Песма коју је аранжирао Марко Кон за мене је била велики изазов, јер није мој фах – каже рокер Бора Ђорђевић. - Када смо ушли у студио да је снимимо, били су ту и продуцент серије и редитељ и сви су били одушевљени. Узбуђен сам што ће се 120 пута чути та нумера у шпици серије.

У најмодернијем комплексу филмских студија у овом делу Европе - Pink film international, у Шимановцима, изграђен је величанствен екстеријер са београдским значајним здањима из периода пред Први светски рат, док се у великом студију крију фоајеи хотела Москва, бордел, Аписова канцеларија, али и, разуме се – кафана. Управо ту је Бора снимио спот за нумеру “Стани, стани Ибар водо”.

- Било је фантастично на снимању – тврди Бора. - Још нисам видео спот, али смо током снимања и ја и сви присутни били одушевљени како је то реализовано. Радили смо цео дан, и јесте било напорно, али је фасцинантно колико је у ту серију, па и спот, уложено новца, колико је амбициозно и каква је то сценографија. Четири кочије на снимању спота, то још нисам видео. Па, фантастични костими за глумце, а овај који сам ја носио у споту сам пожелео да имам за своје свирке. Много је уложено, мислим да ће се још више вратити.

Снажна љубавна причу између младог српског официра Војске Краљевине Југославије Николе Станимировића, кога тумачи маестрални Милош Ђуровић, и ћерке аустријског дипломате Софије Бауман, у тумачењу бриљантне Иване Дудић, смештена је у период од августа 1913. до краја 1915. године. Серија “Црвени месец” ће поред мелодраме, приказатиу и турбулентни историјски период и живот престонице пред Први светски рат, а управо то је инспирисало ауторе да нумера “Стани, стани Ибар водо” буде увод у сваку епизоду, јер – живот тече својим током, без обзира на наше планове. Премијерно емитовање најзначајнијег Пинковог пројекта заказано је за 7. октобар, а серија "Црвени месец" емитоваће се сваког радног дана.