АВГУСТОВСКУ врелу суботу у Новом Бечеју у раним поподневним сатима пресекла је киша и краткотрајно олујно невреме, које је поприлично покварило планове организаторима традиционалне манифестације "Великогоспојински дани", али није успело да осујети добар рокенрол и сјајан провод десетинама хиљада људи.

Мада са закашњењем од два и по сата, загрмело је са централне бине на кеју поред Тисе, када су почели да праше чланови мађарског "Поколгепа" (Паклена машина), уз који је ђускало више хиљада љубитеља тврђег звука.

Најбољи и најстарији хеви-метал бенд у суседној држави, који је 1980. основао гитариста Габор Куковец, каснио је са изласком на бину због силних техничких проблема насталих услед изненадног невремена и кише која је поквасила каблове на сцени. Нервоза се, осим у публици, осетила и код организатора. Пад концентрације довео је до омаловажавања новинара, па су, и поред уредних акредитација, о томе ко може а ко не у бекстејџ, одлучивали локални анонимуси из обезбеђења, нељубазно коментаришући да само раде свој посао.


Горак укус, ипак, ублажила је сјајна енергија и одлична свирка "Паклене машине", а онда је уследила поново предуга пауза, па је "Хладно пиво" на сцену изашло тек двадесетак минута пре поноћи. Уз извињење и правдање да је виша сила учинила своје, Миле Кекин и његова загребачка шквадра, препознатљивом енергијом, разгалили су срца бројних љубитеља бенда, који су из Зрењанина, Кикинде, Новог Сада, Вршца, похитали у Нови Бечеј, да их, после шест година, поново чују у вароши на Тиси. "Хладно пиво", као мелем врелом дану, пријало је разгаљеним душама фанова, који су аплаузима, после три биса, са сцене испратили Кекина и екипу.

Прочитајте још: НОВИ ВАН ГОГ: "Море без обала као" плима са хитовима

Шездесет и кусур минута након поноћи, на сцену је ступила група "Ван Гог", као јагода на торти од шлага новобечејске рок вечери.

Осим дешавања на главној бини, велико интересовање бројних посетилаца изазвала је "Улица пива", у којој се могу конзумирати бројне врсте домаћих пива, такозваних малих произвођача, као и пољофест и етно-базар у центру града. Своја врата за посетиоце отворила је и Речна флотила. Мештани Новог Бечеја и њихови гости имали су прилику да обиђу војне бродове и упознају се са радом наше морнарице. Жандармерија Србије је у парку испред предшколске установе "Пава Сударски" имала приказ своје опреме и технике. Као и сваке године, чувена дечја улица "Авлија забавлија" отворена је у суботу у поподневним сатима пригодним програмом.


ЂУЛЕ ВАН ГОГ: БРАВО ЗА ПУБЛИКУ

РАПОЛОЖЕН после још једног сјајног наступа упркос проблемима због невремена, фронтмен "Ван Гога" Звонимир Ђукић Ђуле је рекао:

- Било нам је задовољство да свирамо у Новом Бечеју. Част нам је да будемо део тако велике и традиционалне манифестације. Публика је реаговала феноменално. Невреме је оправдано пролонгирало програм за два сата. Браво за све ауде који су стојички поднели све што се догодило у том продуженом термину. Тако то иде са летњим фестивалима, време је непредвидљиво и неумољиво. Организација је била фантастична "Топ тон" и "Скај мјузик" су дали све од себе да бина изгледа феноменално, и да се заштити опрема.

"Хладно пиво"


МИЛЕ КЕКИН: КРАЈ ТИСЕ УВЕК ЛЕПО

КАО и увек добро расположен и оран за свирку, фронтмен "Хладног пива" Миле Кекин непосредно пре почетка концерта најавио је добру журку, уз напомену да познаје и памти публику у Новом Бечеју, када је пре шест година његов бенд свирао такође на "Великогоспојинским данима".

"Поколгеп" - Фото промо