Жељко Митровић и његова компанија "Пинк Медиа Гроуп" обезбедили су по други пут ове године летовање за децу без родитељског старања из Звечанске. У уторак је Жељко заједно са директором Дома из Звечанске Зораном Милачићем и министром рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зораном Ђорђевићем, испратио клинце на осмодневно летовање у Будву.

Осим обезбеђеног смештаја, превоза и хране, Жељко се потрудио да и овог пута децу обрадује поклон пакетима - ранчевима, свескама, оловкама и осталим прибором за школу, као и играчкама, слатким пакетима и џепарцем.

Међутим, власник ТВ Пинк се ту није зауставио у жељи да клинцима из Звечанске омогући што срећније и безбрижније детињство, какво треба да имају сва деца. Наиме, он је јуче поподне отишао у Будву како би обишао децу и уверио се да им је на летовању све потаман. Осим што је дошао да се увери да летовање иде по плану, да им је удобно у хотелу и да је храна добра, Жељко је имао спремно велико изненађење за децу!


С обзиром на то да га многа деца прате на Инстаграму, Жељко је пажљиво ослушкивао њихове жеље, због чега је одлучио да им у Будву донесе скоро пун камион опреме - пет електричних тротинета, пет обичних тротинета, три скејта, два бајса, три чамца, и све то уз пратећу заштитну опрему - што је изазвало овације и одушевљење код деце.- Дечица у Будви. Нисам издржао да не одлетим до Будве и клинцима из Звечанске однесем све оно што имају и друга деца. Сад више не морају да моле другу децу да им позајме тротинете, чамце, бајсеве и скејтове! - написао је Жељко уз видео.


Осим тога, Жељко се дотакао и једног значајног питања - одговорио је свима онима који га критикују да овакве акције организује превише јавно и транспарентно.


- Мене често питају, чак сам приметио и неке критике, да ово радим превише јавно и да овакве ствари треба да се раде тајно. Ми то годинама радимо тајно, али се ништа у Србији не дешава, никако да ово добије некакву геометријску прогресију, да почну сви да се баве истим акцијама, бар колико су у прилици. Због тога сам решио да ово радимо поприлично јавно, не бисмо ли побудили и остале да се мало тргну и помогну, не само овој деци јер има много социјално угрожених група - објаснио је Жељко.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  ПРЕВАЗИШАО СЕБЕ: Жељко Митровић представио свој изум, реакција његових пратилаца је урнебесна


Да је ова јавна хуманитарна акција заиста допринела буђењу свести о значају овог питања, доказ је и што је на његову адресу стигао одговор ватерполо клуба "Партизан", који је спреман да на свој начин и у складу са својим могућностима допринесе борби да се клинцима из Звечанске обезбеди што лепше и безбрижније детињство.


- Импресионирани Вашим радом и хуманитарним поступцима, обрадовани смо да можемо да понудимо сарадњу и помоћ. Иста би се огледала у следећем: обука пливања у нашој школи; могућност уписа у ватерполо школу по завршетку обуке пливања у складу са афинитетима и могућностима полазника; тренинзи џудоа и бразилске џију џице, који воде светски првак у џудоу Александар Кукољ, а џију џицу Немања и Вук Алексић, познати као освајачи бројних медаља; тренинге тениса у тениској школи "Бањица" - стоји у понуди која је од ватерполо клуба "Партизан" стигла Жељку.


Како су навели, желе да помогну свој деци, а посебно без родитељског старања, да попуне своје слободно време на прави начин и израсту у квалитетне и вредне људе, и да без обзира на материјални статус, бављење спортом буде омогућено свима онима који то желе.


Поносни смо што је управо овај хумани потез Жељка Митровића и компаније "Пинк Медиа Гроуп" подстакла и друге на хуманост и надамо се да ће оваквих акција бити што више.