ЗАШТИТНО лице ТВ Прва и домаћин емисије "150 минута", Дејан Пантелић иза себе има готово три деценије рада у медијима. Сталожен и одмерен, плени препознатљивим шармом, елоквентношћу и искреним осмехом, јер онај вештачки, каже, никако не воли. Каријеру је започео са 18 година, у Индексовом радио позоришту, чији је један од оснивача био и његов брат Милан. На Пинку је радио емисије "Мега Деки" и "Кешоловац", а у међувремену репутацију сјајног водитеља изградио је на БК телевизији ("Идол" и "Будилник") и Радио-телевизији Србије (квиз "Лавиринт", "Рт добре наде", "Узводно", "Бинго", квиз "Високи напон", спортске емисије "Шести круг" и "Наша петорка"). Знање стечено у медијима, данас с посебним жаром и посвећеношћу преноси студентима на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима. Успео је Деки, како га многи од милоште зову, да се избори и са болешћу која га је снашла 2011. године и да се 2015, на радост многобројних гледалаца, врати на мали екран. Однедавно има и додатни ангажман на ТВ Арена спорт, где је саветник генералног директора за програм.

* Осим љубави према спорту, шта је још пресудило да прихватите овај посао?

- За мене је то велики изазов, јер долазим на телевизију која се емитује само на каблу. С друге стране, Арена расте невероватном брзином и неће преносити само утакмице, већ и различите емисије, што је за мене изазов више. Познајем велики број запослених на Арени, све су то моје колеге са којима сам се сусретао за 28 година рада у медијима. Напредујемо сваког дана и учимо једни од других.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Брена, Ђуле и Чорба најавили спектакле на Роштиљијади

* Како ћете успети да радите на обе телевизије, будући да ћете и даље водити емисију "150 минута" на Првој?

- Једноставно, добром организацијом. Већ смо направили сјајан тим на Арени спорт, па све хитне ствари решавамо брзо. Остајем заштитно лице Прве, емисија "150 минута" на јесен ће бити динамичнија, са новим рубрикама, а радујем се и новом члану екипе, поред Јоване Вукојевић.

Фото Петар Милошевић


* А када је реч о Арени, планирате ли да појачате новинарски тим?

- Размишљамо и о новим лицима, али даћемо прилику и људима који су дуги низ година градили име радом на телевизији. Досад смо њихове гласове само слушали, а сада ћемо их гледати испред камере.

* Како су ваши најближи дочекали вест о додатном ангажману?

- Били су одушевљени. Они се, иначе, поносе свим што сам досад урадио. Апсолутну подршку пружају ми супруга Миона, син Вукашин и ћерка Лана.

* Када би требало да посаветујете млађег себе на почетку каријере, шта бисте му рекли?

- Да не будем искрен и да не говорим све што мислим.

* Постоји ли нешто што вам смета у вашем карактеру?

- Тај суви професионализам који не може да изађе из мене. Мора све да буде под конац када је реч о раду на телевизији. Не праштам грешке, случајне да, али намерне не.

* А шта не подносите код других?

- Бахатост, аматеризам у послу и лаж, поготово ако ме саговорник у току емисије уживо гледа у очи и говори неистине. То је веома разочаравајући осећај. У разговору с људима увек осетим кад ме неко лаже.

Фото Петар Милошевић* Колики значај придајете друштвеним мрежама?

- Нисам био претерани присталица друштвених мрежа. Али, ако вас нема на њима, онда вас нема нигде, а самим тим, нема ни посла. Гледам да моја присутност и објављивање на мрежама буду сведени и нормални. И најбитнија је искреност.

* Чији савети су вама драгоцени?

- Волео сам да причам о телевизији са покојним Милованом Илићем Минимаксом и Мићом Орловићем. Сећам се када ми је велики Мића рекао: "Деки, тај квиз што радиш је досадан". Али, било је и похвала од Оливера Млакара кога сам упознао пре неколико година. Лепо је чути осамдесетогодишњака који долази да разговорамо, а пре тога ми каже да је погледао на "Јутјубу" како радим. Рекао ми је: "Красно радите, ви сте елоквентни". Човек је био и остао професионалац, и дао ми је савет везан за мој будући рад, али и за живот. Буди онакав какав јеси и на екрану и приватно, код мене ту нема разлике. Не знам да се смејем вештачки испред камера, а ако ме питате да ли то други раде - процените сами.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Непролазних 17 бисера великана

* Шта вас чини срећним?

- Породица, када смо сви здрави, прави и имамо осмех на лицу и када се будимо и када идемо на спавање.


НБА И ЛИГА ШАМПИОНА НА АРЕНИ

* НА који начин планирате да повећате квалитет програма на ТВ Арена спорт?

- Од ове године емитоваћемо НБА, Лигу шампиона, италијанску и француску лигу. У септембру ће бити узбудљиво на свих пет Арениних канала, јер преноси таквих манифестација траже и додатно студијско ангажовање - открива Пантелић.