Битански музичар Елтон Џон, устао је у одбрану војводе и војвоткиње од Сасекса Харија и Меган, написавши на Твитеру да је дубоко узнемирен "Искривљеним и злонамерним" извештавањем медија о недавном путовању брачног пара са бебом Арчијем у Ницу у Француској.


Елтон Џон, дугогодишњи пријатеља покојне принцезе Дајане, написао је да осећа да је његова дужност да заштити младу породицу од медија, с обзиром на блискост са Харијевом мајком, оптужујући медије да су допринели њеној прераној смрти.


Џон у твиту тврди да су он и његов партнер Дејвид били ти који су платили војводском пару лет приватним авионом јер су желели да имају висок ниво "преко потребне" безбедности, преноси "Вашингтон пост".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Зашто принц Хари не жели више од двоје деце са Меган Маркл?


"Након напорне године тешког рада и посвећености добротворном раду, Дејвид и ја смо желели да млада породица има приватни одмор у сигурности и миру нашег дома", написао је Џон.


Принцеза Дајана је погинула у Паризу 1997. године, а седам фотографа је оптужено за убиство из нехата, али су оптужбе против њих потом одбачене.


Медији су у помно пратили недавна путовања војводе и војвоткиње од Сасекса а посебно чиме су се превозили.
Протеклих дана интернетом су кружиле мутне фотографије младе породице како излази из приватног авиона, а медији су истицали да је у питању њихово треће путовање приватним авионом овог лета.


Приче о Меган Маркл у британским таблоидима последњих година су врло сурове, па је принц Хари 2016. године издао неуобичајенооштро саопштење у којем је осудио расистичке и сексистичке медијске наслове о својој тадашњој девојци и изразио забринутост за њену безбедност.