После великог успеха свог најновијег романа “Никад нисам”, Весна Дедић је искористила ово лето да у потпуности напуни батерије и одморна крене у сусрет јесењим обавезама.

Поред осамнаесте сезоне емисије “Балканском улицом”, за коју припрема многа изненађења, очекују је и дружења са читаоцима широм региона, као и Сајам књига, у октобру. Након боравка на Ибици и у родној Црној Гори, одвојила је неколико дана да посети Хвар, на коме није била још од свог детињства, па су дани проведени на овом прелепом острву, поред одмора и добре забаве, били обојени и нотом носталгије.

Прочитајте још: Весна Дедић: Време је да се све запитамо: Шта ја то никад нисам, а хтела бих?


- На Хвару сам провела пет прелепих дана са десетак пријатеља. Незаборавни тренуци уживања у сунцу, стенама, прелепом мору и специфичној атмосфери овог острва, уз смех и чувену Малвазију. Поред сјајног провода, једрења и уживања на плажама, били смо на једнодневном излету на Вису, где сам открила Комижу, мало рибарско место у коме су снимане неке сцене из филма “Мамма Миа”. Својом атмосфером подсетило ме је на Пржно, за које сам посебно везана.

Одушевљена сам гостопримством и љубазношћу Далматинаца. Има много наших младих људи који овде раде, тако да није изостало ни потписивање књига и сликање. Чак су Сању Маринковић и мене једне ноћи позвали у познати клуб, на Балкан парти, где туристи ђускају уз народњаке. Ипак, најлепши провод био је у винаријама и на једрилици, уз приче мештана и стару песму Оливера Драгојевића, “Мени требаш ти”.Драго ми је што сам се, после више деценија, вратила на ово прелепо острво, на коме сам летовала као дете. Још памтим како је тата уживао у дугим шетњама, а мама, обучена по последњој тадашњој моди, била једна од најлепших жена, за којом су се и туристи и мештани Хвара окретали на улици - каже за Новости Online позната водитељка и списатељица.