Роберт Шаулић има 47 година и даље памти сваки тренутак проведен са оцем Шабаном Шаулићем, чији је ванбрачни син. Он се појавио на сахрани преминулог краља народне музике, али се о њему годинама пре тога ретко када писало.

- Мене нико није обавестио јер, искрено да вам кажем, нисам у контакту ни са ким из породице. Када је мој тата умро, нек му је лака црна земља, ја сам захваљујући медијима сазнао за то. Никад раније нисам био у контакту са сестрама, братом, а поготово са Горданом. Када ме је видела на сахрани, да је могла у земљу би пропала. Да поглед може да убије, она би ме тада убила. Гордана никад није фермала Шабанову породицу ни два одсто, стидела се свих нас, никога није ни ценила ни поштовала. Ја ћу отићи на очев гроб само да добијем слободан дан на послу. Сада радим на грађевини, па морам да видим са њима да ме пусте. Задовољан сам што уопште радим, ја имам епилепсију и када добијем напад, останем без посла. Онда тражим другу фирму, али тешко је наћи неког да ме запосли јер имам тај здравствени проблем - рекао је Роберт, који је срећан што бар привремено има радно место и неки приход.

Он истиче да је увек био скроман те да никада ништа није тражио од Шаулића. Ни сада, када би требало да му припадне део наследства, он ништа не очекује.

- Право да вам кажем, не знам ништа о том наследству. Неки кажу да имам право на нужни део, али ја се нисам распитивао. Нисам ником ништа тражио и нисам се бавио наследством. Наводно се само кућа у Београду води на Гордану, а све остало на децу Михајла, Илду и Санелу, а ја ту немам ништа. Већина људи говори да би требало и ја нешто да добијем, али да се разумемо, ја сам скроман човек и ако ми досад ништа нису дали, неће ни одсад, тако да то је то. Мој отац је за Гордану био машина за прављење пара. Он је ишао и радио, а она је узимала новац, заказивала му нове наступе и куповала некретнине. Сећам се једног интервјуа који сам гледао на телевизији, водитељка га пита где живи, а он каже да с једне адресе оде на пут, а када слети опет у Београд, мора да зове Гоцу да види да ли су на истој адреси или су променили место становања - испричао је Роберт.

Што се тиче његовог односа са Шабаном, каже да су се виђали кришом после наступа и то на пола сата, као и да су све крили од Гордане Шаулић.

- Отац и ја никад нисмо били у неким односима, али виђали смо се. Имали смо неке наше тајне сусрете, кришом на концертима и после наступа на пола сата, али све смо то крили од Гордане. Мене она не занима, могао сам то и раније да откријем и да јој кажем, али због оца сам ћутао. То су биле наше тајне. Било ми је много тешко, било је тешко и њему, а мени ће то остати рана до краја живота. И зато ја кажем – ко је убио Шабана, па она га је убила! Шабан је био њена машина за прављење пара. Па заказала му је наступе до 2021. године и покупила новац унапред! Па, о чему ми људи треба даље да причамо! Ево, ја вас питам ко је зарађивао тај новац, она или он, коме је Бог дао глас? Сећам се тренутака када сам први пут видео своје сестре Санелу и Илду код бабе и деде у Шапцу. Биле су мале, знам да Гордана после није дозвољавала да оне одлазе тамо - рекао је Шаулићев ванбрачни син.

Када се на сахрани сусрео са Илдом, разменили су само једну реченицу. Она је плакала, али је Роберту нешто шапнула на уво.

- Знате шта, ја сам веома смирен, и ту нарав сам наследио од свог оца, и када сам пришао Илди на сахрани, нас двоје као да смо се разумели погледом. Једно другом смо у оној тузи и очају погледали у очи и изјавили смо једно другом саучешће. Она је само рекла: "Знам све", спустила главу и плакала - испричао је Роберт.

- Брата Михајла упознао сам на великом поселу на Калемегдану, тата је имао концерт и звао ме је да дођем да се дружимо. Михајло је трчкарао около и у једном тренутку када сам ја рекао: ’Е тата да те питам…’, Михајло је збуњено питао Шабана: ’Како он тебе зове тата?’ Тај тренутак ћу памтити до краја живота! Отац је тада загрлио обојицу и нежно рекао Михајлу: ’Како сам теби тата, тако сам и њему, само што немате исту мајку. Мами Гоци не смеш никад да кажеш да си упознао брата и то је наша тајна коју морамо да чувамо.’ И заиста, Михајло је ћутао све ове године. Можда ни дан-данас није ништа рекао Гоци. Питао сам ја касније тату када смо се виђали да ли је Михајло одао тајну Гордани, а он ми је рекао да ни реч никада није рекао. После тога брата и сестре видео сам тек у капели на сахрани нашег оца - завршио је он.