ЈЕДИНСТВЕНИ пројекат у овом делу Европе, трећи "Рок камп за девојчице", завршен је недавно финалним концертом на платоу испред Дома културе у Књажевцу. Девојчице су током седам дана имале прилику да уче основе или усавршавају свирање гитаре, бас гитаре, бубња и клавијатура, а први пут уведена је и секција подешавања звука и концертне продукције.

Менторски тим је и ове године предводила бубњарка Селена Симић, која је уједно и вођа организационог тима, а поред ње ту су биле и Биљана Шуњка (бубањ), Марија Николић и Исидора Димић (клавијатуре), Ана Драгићевић и Нивис Сабоурнин Перез (бас гитара), Тијана Милојевић и Вања Анџић (гитара) и Мила Вељић (звук и концертна продукција). Учеснице је посетила и председница Светске алијансе рок кампова за девојчице Џен Стивенс, која је свима пружила велику подршку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА „ЛАВФЕСТ“: Бања готово распродата

Током трајања кампа оформљено је осам бендова, а први пут је примењана нова методологија. Девојчице су саме писале музику и текстове за песме које су премијерно извеле на завршном концерту. Поред тога, оне су осмислиле и имена својих бендова, као и оригиналне логое који су се нашли на програмским књижицама са текстовима подељеним публици пред концерт.

Поред музичких радионица, као и у претходне две године, учеснице су похађале и различите едукативне радионице. Гостујући едукатори су били Урош Савић Каин, који је са девојчицама разговарао о људским правима, Јелена Мемет, која је држала радионицу о безбедности на интернету, а новинарка портала "Балканрок" је одржала предавање о уводу у музичко новинарство. Малене рокерке су на савладавању треме пред концерт радиле заједно са Тамаром Којић, једном од организаторки кампа.

На завршном концерту девојчице су наступиле у бендовима "Аутскулерке", "Блад раш", "Инфракт","Токсик тејст", "Прити литл рокерс", "Блек ај", "Најтмер" и "Сатинс" изводећи песме "Мрзим школу", High voltage, "Срце", Pure gasoline, Your time, "Страхови", "Ноћна мора" и "Комшиница". Подршку су им из публике пружиле рокерке из претходне две генерације, као и многобројни родитељи, пријатељи, посетиоци и медији.