ПОРОДИЦА, пријатељи и колеге опростили су се данас од легендарне водитељке Данке Нововић на Новом гробљу у Београду. Венци, огромне "сузе" и велики букети цвећа у сали за кремације сведочили су да је узор многима и колико је била вољена.

- Данка је изградила бриљантну каријеру, била је врхунски професионалац, али је увек била велики човек и искрени пријатељ - рекао је Рајко Ракићевић, реализатор информативног програма РТС. - Данка је била славна, омиљена телевизијска звезда велике државе и са тим лако носила и у свему остала обична, лепа, елегантна, али не и узнесена. То је сматрала својим највећим успехом. Данка је била једна - једина. Тешко ће будуће генерације достићи њену моћ да обједини знање и ширину у вештину водитељско- уредничке професије.


ПРОЧИТАЈТЕ И:КОМЕМОРАЦИЈА ДАНКИ НОВОВИЋ: Бранила је професију од неукостиНа последњи испраћај Данки Ноновић дошле су многобројне колеге из РТС, са којима је провела велики део живота. Међу њима су Гордана Суша, Надежда Гаће, Оливера Ковачевић, Рушка Јакић...

- Данка је радила увек предано и врхунски. Заслужено је више пута понела награде - нагласио је Ракићевић. - Била је дама која је умела храбро да се носи са тешкоћама и неправдама, и с тим да ради тежак и одговоран посао и да је сви обожавају.

Фото Н. Фифић


Данка Нововић преминула је 14. јула у КБЦ "Бежанијска коса" у 76. години.