БИВША водитељка ХРТ, а данас директорка Туристичке организације Макарске, Хловерка Новак Срзић, прозвала је на свом фејсбук-профилу власнике ноћног клуба "Петар Пан" из Макарске у којем треште народњаци, а посебно јој је засметао наступ српске фолк звезде Јелене Карлеуше.

Прочитајте још: КОМЕ СМЕТА ЈАКА ЦАЈКА? Хрватска новинарка брутално извређала Карлеушу, али и остале српске певачице

- Љута сам - навела је Хловерка на "Фејсбуку". - Направили смо одличан програм за "Макарско културно лето", од оперете и опере, концерата класичне музике, врхунског џеза и рокенрола. И онда приватници који дођу на месец дана по профит у град, у "Петар Пан" доводе Карлеуше свих фела и тако желе да обележе наш град. Највећи проблем је лоша звучна изолација клуба. Кад је Карлеуша или нека друга цајка, онда цео град одјекује. Поштујем све, али нека се то ради тако да они који плате улазнице у томе уживају, а да нас који не волимо такву врсту музике поштеде те буке и галаме.

Прочитајте још: ЦЕЦА О АЛБАНСКОЈ ЗАБРАНИ: Патриота сам, али у мојим стиховима нема мржње

Из клуба чији је власник бивши фудбалер Горан Дрмић, одговор, за сада, није стигао, али су наредних дана у "Петру Пану" најављена гостовања српских фолк звезда Аце Лукаса, Милице Тодоровић, Милета Китића, Саше Матића и Александре Пријовић.

Хловерка Новак Срзић Фото Танјуг

Дива ЈК одговорила је данас на "Инстаграму" Хловерки, након што је на интернету прочитала да се "нека госпођа из Туристичке организације Макарске љути што сам тамо имала наступ, називајући ме цајком":

- Цајка је погрдан назив за жену из Србије која се бави музиком. Ваљда је време, "госпођо", да се манете шовинизма и сељачке задрдости и да се мало едукујете ко сам ја. Не бруји Макарска о мени, како кажете, него цели свет. Не зато што сам ја цајка, него што сам звездетина коју воле милиони и ван граница Балкана, а ви, ви сте, "госпођо", једна обична, проста малограђанка и због таквих као што сте ви у Хрватској су плаже полупразне. Маните се мржње и политике, јер сте докур.... с тим и Богу и народу! Младе људе заболе за то, само се ви у вашој старој глави делите на партизане, четнике и усташе. И хвала Макарској на дивном проводу!