Наши певачи на тезгама у Хрватској зарађују за вече баснословне хонораре. Појединим српским поп и фолк звездама газде клубова у Макарској за два сата певања исплаћују чак 12.000 евра.

- Певачи добијају лепе хонораре у Хрватској, од пет, шест па све до 12.000 евра за вече. Обично певају два блока по сат времена са једном дужом паузом. Лукас и Карлеуша у клубовима у Макарској узимају по 12.000, Драгана Мирковић и Жељко Јоксимовић по 10.000, Пријовићка 5.000 - прича за Информер познати српски естрадни менаџер који је желео да остане анониман.

У једном познатом клубу у Макарској овог лета Срби наступају буквално сваког викенда, а извор сматра да је то зато што Хрвати лудују за нашом музиком.

- Углавном Хрвати долазе да слушају наше фолкере, а има и доста људи из Аустрије и Немачке. Ове године су доста тражени и босански извођачи, пре свих Буба и Јала.

И сами певачи кажу да воле да запевају у Хрватској јер знају да ће тамо добро напунити џепове.

- Већ 12 година сваког лета певам у Макарској. То ми је једна од најбољих летњих свирки. Имам много пријатеља широм приморја - објашњава Саша Матић.

Са њим је сагласна и Драгана Мирковић, која почетком августа има заказан наступ на Хрватском приморју.

- Ја сам пре свих наших певача почела да певам у Хрватској и мени су заиста отворена врата у свим земљама бивше Југославије. Свуда сам радо дочекана - рекла је певачица.