ПОВОДОМ почетка снимања серије "Преживети Београд", редитеља Ђорђа Станимировића, у продукцији "Контраст студиоса" и ТВ Пинк, новинари су се у уторак дружили са ауторима и глумцима у једном београдском ресторану. Емитовање је планирано за јесен на "ружичастој" телевизији. Првих 12 епизода написао је сценариста Ђорђе Милосављевић, који, за "Новости", каже да је причу градио на контрасту између екстремно руралних места из којих долазе главне јунакиње и урбаног Београда.

- Ово је савремена бајка јер показује да је раскорак између руралног и урбаног могуће превазићи. Главни актери, упркос свим искушењима, на крају, имају доста среће - каже саговорник откривајући да ће наредне епизоде имати женски печат јер ће их писати младе сценаристкиње Катарина Митровић и Милица Јевтић.

И главне јунакиње ове саге су младе, а једну од њих игра глумица Нина Нешковић.

- Тумачим лик Ружице, девојке из Забојнице, села поред Крагујевца, која долази у Београд да упише ветерину и смишља начине како да победи себе у престоници, да се уклопи и да искоригује понашање које је понела од куће са оним што је чека у Београду - каже Нина, док њена млађа колегиница Тамара Шустић открива у чему се њен лике Невене разликује од Ружице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пада прва клапа серије “Преживети Београд”

- Она жели да изађе из средине која је почела да је гуши и да је ставља у своје окове. Доноси радикалну одлуку и одлази у главни град да оствари своје снове. И ту креће њен преображај. Невена је, у ствари, татин син и тако сам бранила лик, као да се ради о младићу, јер Невена има став и безобразна је - каже саговорница чијег оца игра Тихомир Станић, а мајку Велинку Бранка Шелић, која нам је потврдила да се много тога у серији врти и око љубави.

- Нас троје, мој супруг, наш пријатељ Војин и ја смо одрасли заједно и имамо неке нерашчишћене рачуне из прошлости, јер се ту прожима моја стара љубав према Војину. У нашу ћерку Невену је заљубљен Војинов син, који остаје у родном месту, а она одлази на студије у Београд - објашњава Шелићева.


Борис Пинговић, Фото В. Данилов


Улоге тумаче и Бојана Стојковић, Ленка Петровић, Лазар Николић, Дејан Максимовић, Немања Рафаиловић, Никола Булатовић, Милош Ђорђевић, Бранко Јанковић, Ања Мандић, Мира Бањац и други.

ЉУБАВИ ИЗ МЛАДОСТИ

ГЛУМАЦ Борис Пинговић открива да игра Војина, кога је жена оставила због његове непрежаљене љубави из младости.

- Он је моћан човек из малог војвођанског места који је направио империју, има силосе и камионе, али нема среће. Сам одгаја сина и опсесивно је везан за њега. Желећи му добро, прави од њега идиота, а видећете да ли ће син да се одупре очевом утицају или не - тајанствен је Пинговић.