ДРЖАВНО првенство у латиноамеричким плесовима одржано је у недељу у спортској хали ФМП у Железнику, а нови прваци у категоријама омладинаца, старијих омладинаца и сениора долазе из плесног клуба "Бест" из Београда.

- Презадовољан сам како је све протекло - истакао је, за "Новости", Иван Милеуснић, оснивач плесног клуба "Dare to dance", који четврти пут организује ово такмичење. - Срећан сам посебно зато што смо имали прилику да ове године имамо чак троје судија из иностранства, од којих је Оксана Никифорова, као троструки светски првак, позната широм планете. Наши такмичари су били на висини задатка, а плес је евидентно напредовао у односу на прошлогодишње првенство.

Такмичењу је претходио свечани дефиле учесника, а затим је више од 30 музичара оркестра Министарства унутрашњих послова одсвирало химну Србије, што се, како истиче Милеуснић, први пут дешава на овој манифестацији и представља посебну част. Небојша Стојановић, генерални директор Јавног предузећа за склоништа, традиционално је пожелео срећу такмичарима и отворио првенство.

Прочитајте још - Магија латиноамеричког плеса поново у Београду

- У ревијалном делу наступили су Канађани Винсон Там и Анастасија Новикова - напоменуо је Милеуснић. - Они спадају у 10 најбољих парова на свету у сениорској категорији, а пре две године су победили на међународном такмичењу "Beodance Open".

Анастасија Пантелић и Никола Андрић

Осим државног првенства, у недељу је одржано и такмичење за Куп Србије у латиноамеричким плесовима, и то под покровитељством Плесног савеза Србије, Града Београда и Министарства спорта и омладине.

ДОМИНАЦИЈА ПЛЕСАЧА "БЕСТА"

НОВИ државни прваци у латиноамеричким играма у категорији омладинаца су Милица Дакић и Ђорђе Смиљанић. Најбољи старији омладинци су Анастасија Пантелић и Никола Андрић, а прваци међу сениорима су Хелена Петровић и Данило Фатић. Сва три државна првака су из плесног клуба "Бест" из Београда. Победници Купа Србије у пионирској категорији су Константин Донић и Моника Мартаћ из клуба "Dare to dance", а међу млађим омладинцима најбољи су Радивоје Радовановић и Гала Милојевић из клуба "Крушевац".
Иван Милеуснић Фото З. Јовановић