СРЕЋНИ људи опет на екрану. У репризи истоимене телевизијске серије. Од првог емитовања прошло је 26 година.

Једног од срећника игра наш познати глумац Светислав Гонцић. Са популарним Булетом разговарамо о серији и срећи.

- На ТВ серију гледам са носталгијом и срећан сам што сам у њој играо. То што је она преживела до данас говори да је добро погодила нашу нарав и наше животе.

* Ко су данас за вас срећни људи?

- Срећни су они који воле своју породицу и своју децу. Јер, породица је основ сваког друштва. Наравно да су срећни и они који имају онолико колико им је потребно за пристојан живот.

* У серији играте мађионичара Чарлија. Постоји ли, можда, неки чаробни трик да срећних буде што више?

- Нажалост, нема таквог трика. Мора да се ради. Срећа је и кад се човек испуни неким својим радом и постигне и заокружи неки свој циљ. Треба живети нормално, опуштено и не претеривати ни у чему.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕДЕЉА ПРОЂЕ: Љубав као инспирација

* Директор сте и Установе културе "Вук Караџић". Да ли је Вук стао на ноге?

- Јесте. Дали смо шансу младим људима, радимо и представе које нису искључиво комерцијалне, а не бежимо ни од оних које то јесу. Такође гајимо и музичку и играчку сцену.

* Познати сте и као бајкер. И даље не силазите са мотора?

- Један део на мотору је уживање, а други нешто што се мора. Не постоји боље превозно средство од скутера за вожњу кроз београдску гужву. С великим мотором идем на дужа путовања.

* Недавно сте засадили и дрво на Тргу републике.

- Нема ту никакве политичке поруке, као што би то неки хтели да прикажу. Нормално је да се дрвеће сади, али и орезује, као и да се уређује центар града. Београд мора нон-стоп да се сређује.

* Шта вам је још обележило протеклу недељу?

- Размишљао сам о поплавама и надао се да нас неће задесити оно из 2014. године. Морамо бити јединствени и солидарни у борби против недаћа које су задесиле поплављене.