МАДА су се челници ХБО заклињали да ће осма сезона "Игре престола" бити коначни растанак од чувене епске фантазије, преварили су нас. Додуше, наставка у класичном смислу неће бити, али је већ почело снимање претходнице, и то прве од чак пет најављених, чији је радни назив "Крвави Месец".

Недељу дана пре историјског 19. маја, кад је емитована последња епизода најнаграђиваније серије свих времена, у Белфасту је почела да се "рађа" нова чаролија Џорџа Р. Р. Мартина, аутора бестселер серијала "Песма леда и ватре", према којем је и настао планетарно популарни феномен. После престонице Ирске, екипа ће наставити да ради у Британији, Хрватској и на Канарским острвима.

Пошто је радња серије смештена 10.0000 година пре догађаја из "Игре престола", нико из старе глумачке поставе се неће појавити у наследницама, како Мартин назива своја нова "чеда". Најзвучније име у првој подели je Наоми Вотс, којој је припала главна женска улога, а за своје место су се изборили и Миранда Ричардсон, Џош Вајтхаус, Ивано Џеремаја, Џорџи Ханли, Џејми Камбел Бауер, Алекс Шарп, Тоби Регбо, Денис Гох...

Прочитајте још - БУРНЕ РЕАКЦИЈЕ ОБОЖАВАЛАЦА: Крај "Игре престола" разочарао

Славни амерички писац је у једном интервјуу открио да у ТВ саги неће бити ни Краљеве луке, ни Гвозденог престола, ни змајева... Засад је ХБО једино најавио да претходница "крије" застрашујуће тајне о историји Вестероса, пореклу Старкових, Ланистерових и да нас води у време кад је Доба хероја почело да клизи ка Дугој ноћи - сезони страшних зима које су изгладњивале и уништавале генерације. Обожаваоции нагађају да нас очекује прича о древној раси скоро истребљеној у инвазији Првих људи - Деци шуме, која су да би се одбранила мрачном магијом створила Беле ходаче...

Џејн Голдмен се потписује као сценариста и продуцент "Крвавог Месеца", а преостале четири наследнице су још у фази разраде. Уз Мартинову помоћ, своју верзију осмишљавају Макс Боренстајн, Брајан Хелгеленд и Карли Вреј. Међу "изабранима" је био и Брајан Когмен, али се недавно повукао јер ХБО није прихватио његов концепт. "Завршио сам са Вестеросом", изјавио је недавно један од сценариста "Игре престола".

Прочитајте још - Последња битка за престо


ПРЕМИЈЕРА НА ПРОЛЕЋЕ

ЗАЉУБЉЕНИЦИ "Игре престола" не могу да дочекају премијеру претходнице. Нажалост, мораће да се наоружају стрпљењем.

- Немамо још датум. Чекаћемо да прође најмање годину дана од завршетка оригиналне серије - изјавио је за "Холивуд рeпортер" Кејси Блојс, директор програма ХБО.

То значи да ће "Крвави Месец" најраније изаћи наредног пролећа.