У подневном термину у ком се обично емитује "Балканском улицом", прошле недеље гледали смо репризу серије "Бисер Бојане". Серија је на време најављена, дакле до избацивања "Балканске улице" није дошло изненада, услед неког ванредног догађаја. За ауторку Весну Дедић то није било претерано изненађење. Већ 17 година, ова емисија приказује се недељом на РТС, али је последње четири године често скидају са програма, открива Дедићева за "Новости".

- Често се због ванредних догађаја скида моја емисија, али ја немам права да се мешам у одлуку колегијума. Они процењују која је емисија важнија, паметнија, лепша. Међутим, прошле недеље није било речи о ванредном догађају, већ о планираном емитовању репризе серије "Бисер Бојане". Избачена је моја премијера са проф. Љубом Димитријевићем, поводом 50 година ансамбла "Ренесанс" - каже Весна истичући да већ годинама пише мејлове руководству на које не добија одговор.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весна Дедић: Гледаоци су вечита инспирација


Емисија "Балканском улицом" је са 60 минута скраћена пре неколико година на 35 што је изненадило ауторку јер је то минутажа за кратке ТВ форме, а не за култне исповедне интервјуе какве је направила са око 500 најзначајнијих глумаца, писаца, певача, спортиста. Дедићева није хтела да даје изјаве за јавност ни када је поводом 15 година емисије најављено да ће емисија опет бити емитована у старом термину недељом у 14 часова и да ће трајати поново сат времена.

- Два дана пред емитовање саопштено ми је да се емисија скраћује на пола сата и да је нови термин емитовања 12.20.Колегијум је проценио да бољи термин треба да има нова емисија "ТВ ординација" и ја сам наравно као добар државни службеник поштовала ту одлуку, али ме боли када нисам у ситуацији гледаоцима да одговорим на питање зашто сам им укинула лепу породичну традицију за "око ручка" - истиче ауторка.

Весна Дедић,Фото П. Митић

Како нам открива, из саопштења РТС је разумела да је емитовање реприза "Бисера Бојане" и "Срећних људи" ствар од националног значаја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весна Дедић промовисала спот за песму „Добро дошле сузе моје“ (ВИДЕО)


- Не планирам да одлазим са РТС после 28 година. Знате, ја сам у овој кући била уредник и водитељ најгледанијег Јутарњег програма, аутор најгледаније портретске емисије "Балканском улицом", један од аутора "Евровизије" у Београду. То су све велики и важни телевизијски формати. Желим само да од јесени добијем као аутор могућност да као некада радим квалитетне једночасовне интервјуе у којима ће моји гледаоци уживати - каже Дедићева.

Весна Дедић,Фото П. Митић

РТС: ИМАМО ПРАВО НА ИЗМЕНУ ПРОГРАМА

СВЕ телевизије задржавају право на измену најављених шема, и то искључиво из програмских разлога, пише у саопштењу које нам је РТС послао.

- Поменута емисија није једина чије је емитовање одложено или померено, а разлози за то нису увек исти. Некада су то спортске манифестације, преноси ванредних државних конференција и осталих важних догађаја. Наредна емисија "Балканском улицом" емитује се у недељу, у свом редовном термину - кажу у РТС.