ПОП певачица Ана Станић почаствована је што ће бити међу учесницима концерта посвећеног Арсену Дедићу 30. маја (20.30) у београдском Центру "Сава", а том приликом ће извести две песме из репертоара великог шансоњера. Једна од њих, открила је за "Новости", је "Не плачи, душо моја".

Прочитајте још:“БИЛА ЈЕ ЊЕГОВА МУЗА“: Овако је Арсен Дедић опевао Милену Дравић (ВИДЕО)

Станићева је и сарађивала са Арсеном који је написао текст за њену песму "Биоскоп".

- Снимљена је на албуму "Судар" из 2008. године - подсећа Ана, за наш лист. - Имала сам предивну баладу, али не и идеју за текст. Помислила сам да би било дивно да га великан Арсен Дедић уради. Наравно, била сам спремна да ће, можда, да ме одбије. Он је био доста скептичан јер је обично радио комплетне песме. Допала му се, међутим, моја музика, као и кад је чуо да ће "Биг бенд РТС" да одсвира песму, и да ће то да звучи грандиозно. Текст је откуцао на писаћој машини и послао возом који сам сачекала.

Прочитајте још: Ана Станић: Баладе остају за сва времена

Сусрети са Арсеном остали су Ани у посебном сећању:

- Била сам у Загребу, провели смо неколико сати ћаскајући у хотелу "Еспланада". Хтео је да чује више о мени - ко сам, шта сам... Постављао ми је врло директна питања. Толико сам била пуна утисака после тог разговoра, он је био тако духовит. После смо се још једном видели. Отишла сам код њега кући, дочекала ме је чувена Габи Новак. Спремала је ручак и била тако сређена, нашминкана. Имала је прелепу хаљину и чисту, белу кецељу, коју је после скинула. Као да је било сликање за "Вог" на тему - како предивна уметница изгледа док спрема ручак. Имала сам утисак као да сам ушетала међу кулисе неког предивног филма и гледам легенде изблиза. Мислим да сам Арсену била симпатична и драга. Том приликом сам упознала и његовог сина Матију, који ме је недавно звао и питао ме да ли бих певала Арсенове песме. Одмах сам, наравно, пристала.