Амерички писац Џорџ Р. Р. Мартин, аутор серијала романа "Песма леда и ватре", основе за управо завршену ТВ-серију "Игра престола", објавио је да ће у његовој књизи коју још пише, и наредној, последњој, завршетак те епске фантазије бити исти као на ТВ, а можда и - неће!

Прочитајте још: Око 19,3 милиона гледалаца пратило финале "Игре престола"

Грчки лист "Катимерини" преноси данас на сајту да је Мартин прошле ноћи у свом блогу загонетно написао о будућем завршетку књига на којима ради: "Како ће се завршити? - чујем да људи питају. Исто као и ТВ-серија? Другачије? Па... да! И не. И да. И не. И да. И не. И да".

Наредна књига – "The Winds of Winter" "веома касни, знам, знам, али биће завршена", написао је Мартин и додао да после те следи још једна, сасвим последња, "A dream of Spring". Својим читаоцима Мартин је указао да су књиге медиј сасвим различит од телевизије. Креатори ТВ-серије продуцентске куће ХБО "Игре престола" Д.Б. Вајс и Дејвид Бениоф, написао је он, "имали су свега шест сати за последњу сезону" чије је приказивање завршено у недељу.

Прочитајте још: БУРНЕ РЕАКЦИЈЕ ОБОЖАВАЛАЦА: Крај "Игре престола" разочарао

За разлику од њих, истакао је писац, "очекујем да ће моје последње две књиге напунити 300 страница рукописа... и ако буде потребно додаћу још страница и поглавља".

Мартин је навео да има ликова у његовом делу "који никада нису стигли на екран и других који су умрли у серији, али и даље живе у књигама", те ће читаоци у предстојеће две књиге сазнати шта је било с њима, "а биће и једнорога... неке врсте" - додао је загонетно.

На крају блога је написао: "Књига или серија, који завршетак ће бити 'прави'? То је шашаво питање... Може ли овако? Ја ћу да га напишем. Ви ћете га прочитати. Онда ће свако моћи да донесе суд и спори се о томе на интернету", закључио је Мартин.