Представница Србије на овогодишњем такмичењу за "Песму Евровизије" Невена Божовић пласирала се у финале 64. Евросонга које се одржава у суботу, 18. маја Тел Авиву.

Наша представнца је наступила под редним бројем девет, а публика ју је наградила великим аплаузом после извођења песме "Круна".

Од 17 земаља које су наступиле прве полуфиналне вечери, њих 10 је ушло у финале, а то су осим Србије и Грчка, Белорусија, Кипар, Исланд, Естонија, Сан Марино, Чешка, Словенија и Аустралија.

Овогодишњи, 64. "Евросонг" одржава се под слоганом Усуди се да сањаш (Dare to Dream).

"Велика петорка" коју чине Британци, Шпанци, Немци, Италијани и Французи као и домаћин Израле, имају директан пласман у финале.

Према прогнозама светских кладионица, у такмичењу за најбољу песму Европе највеће шансе за победу има Холандија, а међу фаворитима су и Русија, Италија, Шведска и Француска.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -

PRVO POLUFINALE 64. "EVROSONGA": Srbija svim srcem uz Nevenu

Madona za milion dolara peva na Evroviziji

"Kruna" Nevene Božović osvaja Evropljane


21:05 - СРБИЈУ ЋЕ ПРЕДСТАВЉАТИ НЕВЕНА

Српској делегацији сва пажња је усмерена на наступ наше учеснице, Невене Божовић, и прво полуфинално вече.

„То су људи који прате 'Евросонг', који знају пуно о свима нама, што ме сваки пут поново изненади, тако да, лепо је бити овде поново“, каже наша представница.

„Невена има изузетан глас, песма је, такође, јако моћна. Њен изглед, костим, шминка. Зато смо хтели да у наступу акценат ставимо само на њу и да неким сценским, светлосним, графичким елементима појачамо оно што она износи кроз свој глас на сцену. Ове године по први пут имамо анимацију којом смо покушали да појачамо тај утисак. Светлост смо направили мало контрастније, што ће публика видети у првом полуфиналу“, објашњава редитељ наступа, Миодраг Коларић

21:12 - КИПАР ОТВАРА ТАКМИЧЕЊЕ

Прва на бини представница Кипра. Тамта отвара такмичарски део и 64. „Евросонга“ и чак и називом песме поручује колико жарко жели да њена нумера буде изведена поново – Replay.
21:16 - ЦРНОГОРСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ПАДНУ

Црногорски представници никако не желе да падну вечерас. Уколико се пласирају у финале „Д мол“ биће у Рају.

21:22 - ПРЕДСТАВИЛЕ СЕ ФИНСКА И ПОЉСКА

Финска не жели да гласачи и жири скрену поглед са њеног представника Себастијана који изводи песму Look Away. Група „Тулија“ из Пољске донела је на евровизијску сцену Ватру љубави (Fire of Love).

21:33 - СЛОВЕНЦИ ВЕРУЈУ У БАЛАДЕ

Зала и Гашпер верују Себи да је њихова балада израженог ритма сигурна карта за наставак такмичења.Чешки инди-поп бенд "Lake Malawi" пожалио се публици у хали „Експо“ на девојку која је другарица другарице Friend of a Friend.Јоци Папаи из Мађарске представља се песмом коју је посветио оцу.

21:49 - АПЛАУЗ ЗА НЕВЕНУ У ТЕЛ АВИВУ

Песма наше представнице Невене Божпвић добила је велики апалуз на бини у Тел Авиву.

Невена Божовић самоуверено и емотивно представила евровизијској публици Круну и свој универзум.22:02 - БЕЛГИЈАНЦИ ЖЕЛЕ ДА ПРОБУДЕ МЛАДЕ СА ПЕСМОМ WAKE UP

Елиот је из Белгије стигао да би младе разбудио јер пева из свег гласа Wake Up. Ото долази из Грузије и делује као да ће одлучним кораком наставити ка финалу. Тако се зове и песма коју изводи – Keep on Going.


22:09 - АУСТРАЛИЈА ПЕТИ ПУТ НА ЕВРОСОНГУ

Аустралија се пети пут изборила за учешће у такмичењу „Песма Евровизије“. Није било лако јер на том путу је било камења у ципелама, разних болова... жали се Кејт Милер Хајдке, а изгледа ни гравитације.
22:14 - ИСЛАНДСКИ "ХАТАРИ" УПОЗОРАВАЈУ ДА ЋЕ МРЖАЊА ПРЕВЛАДАТИ

Мржња ће превладати, упозоравају Исланђани из групе „Хатари“ који негују мешавину техна и панк-рок звука.


22:15 - НЕОБИЧНИ КОНАН ИЗ ПОРТУГАЛА

Спектакуларан наступ Конана Озириса из Португала. Естонију је представио Швеђанин Виктор.
22:25 - ПРЕДСТАВНИЦА ГРЧКЕ КАТАРИНА ДУСКА

Грчка представница Катарина Дуска пита се шта чекамо кад је ту Боља љубав.

22:28 - САН МАРИНО ЗА КРАЈ ПРВЕ ПОЛУФИНАЛНЕ ВЕЧЕРИ

Представљање нумера затвара искусни Серхат испред Сан Марина. На своје турско порекло подсетио је одбројавајући у завршници песме Say Na Na Na.
22:50 - ЛИНИЈЕ ЗАТВОРЕНЕ, ЧЕКА СЕ СПИСАК ФИНАЛИСТА

Гласање је завршено. Место у финалу 64. „Евросонга“ прижељкују такмичари из 17 земаља међу којима је и представница Србије Невена Божовић.23:16 - СРБИЈА У ФИНАЛУ 64. ЕВРОСОНГА

Србија иде даље! Невена Божовић са песмом "Круна" у суботу у финалу 64. Евросонга.


23:20 - ДЕСЕТ ЗЕМАЉА ИДЕ У ФИНАЛЕ "ПЕСМЕ ЕВРОВИЗИЈЕ"

За најбољу песму Старог континента у финалу које се одржава у суботу 18. маја ће се борити и такмичари из Грчке, Белорусије, са Кипра, Естоније, Чешке, Аустралије, са Исланда, из Сан Марина и Словеније.