ПРОСЛАВЉЕНА група "Бијело дугме" у суботу је, први пут у својој историји, наступила у Новом Пазару, у склопу прославе 558 година постојања града, и пред више од 25.000 људи на централном градском тргу приредила спектакл за памћење. Горан Бреговић, Младен Војичић Тифа и Ален Исламовић окупили су, на Дан града, омладину, али и њихове маме и тате. Сви заједно су славили певајући, од почетка до краја, најлепше нумере из репертоара чувеног бенда, уз овације у свечаној ноћи. Концерту су, поред Пазараца, присуствовали бројни мештани Рашке, Лепосавића, Зубиног Потока, Сјенице, Тутина, Нове Вароши, Пријепоља... У Нови Пазар је, неколико дана пре концерта, стигао и велики број гостију из бивших југословенских република, посебно из Босне и Херцеговине и Црне Горе, па су готово сви смештајни капацитети били испуњени.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ВИДЕО: Бијело дугме се вратило из Америке

Кад је на великом лед екрану почео да се емитује кратки филм о "Дугмету", врисак је запарао небо. Ређали су се кадрови из свих фаза рада легендарног бенда, уз бројне симболе бивших времена, попут фиће, маскоте Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984. "Вучка"... Све то је изазвало бујицу емоција код посетилаца.

Еуфорија је била присутна од самог почетка, када је Ален, уз Брегу и оркестар, запевао "Ноћас је к'о лубеница пун мјесец изнад Босне". Посебно одушевљење је изазвао Тифа чим се појавио на сцени и својим препознатљивим гласом почео да пева "Лажеш, злато, лажеш, душо...". Суза је било и на бини и у публици. Врхунац је, ипак, био "Ђурђевдан" који се певао из свих грла. За крај, одзвањала је Новим Пазаром "Ружица". Легенде су приредиле ноћ која ће посетиоцима остати дуго у сећању.

Ален и Брега / Фото А. Станковић


- Био је ово велики догађај. Нисмо имали раније прилику да их угостимо. Хвала Градској управи што их је довела - радосно је причала једна обожаватељка која је, како каже, живела за дан кад ће "Бијело дугме" да дође у њен град.

У ПУБЛИЦИ БИЛО И НЕЗАДОВОЉНИХ

ПОЈЕДИНИ посетиоци напустили су концерт, ипак, незадовољни. Замерили су легендама што је наступ, како кажу, трајао краће него што је најављено. Наводно, било је планирано да "Дугмићи" свирају више од два сата. Некима су засметале и паузе током концерта, а појединци су констатовали да су чланови групе "једва стајали на ногама".