Краљ Ибице и најпопуларнији светски музичар пореклом са ових простора, Младен Соломун, популарни шеф house сцене, ове године стиже на Егзит фестивал у свом чувеном "+1" формату уз истоимену журку с којом је освојио фанове који из целог света долазе да га случају на Ибици, најављено је данас из Егзита.

Вест да је Carl Cox први објавио свој повратак на један од највећих светских рејвова на отвореном, одјекнула је широм света, а њему су се убрзо придружиле и све водеће електронске звезде данашњице Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Maceo Plex, Jeff Mills, Charlotte de Witte, Boris Brejća, Peggy Gou, Dax J, Monika Kruse, Adriatique, Satori, Johannes Brecht и бројни други.

Ову "галактичку" поставу комплетираће и Младен Соломун.

Крајње специфичне "Соломун +1" журке у чувеном клубу Паћа сматрају се тренутно најпопуларнијим на шпанском острву, најважнијој светској дестинацији за ноћни провод, а формат у којем Младен сваке недеље позива једног специјалног госта да са њим наступа целу ноћ, показао се као пун погодак.

Дух Ибице, којом лежерно влада већ годинама уназад, на Егзит донеће уз помоћ не једног, већ два госта за ову специјалну прилику.

На Петроварадинској тврђави придружиће му се водећи светски дуо данашње тећно и house сцене "Tale of Us", који му увек гостују у самој завршници "Соломун +1" сезоне, баш као и он у финалу њиховог серијала "Afterlife" журки, због чега су многи управо овај "back2back" пар прогласили за тренутно најтраженији на свету.

Овај ударни трио у суботу, 6. јула "преузеће" команду над гигантском позорницом на чак шест сати, и то прво засебно, а потом и у заједничком, двосатном наступу.

Прочитајте још - “Егзит” бољи него икад

Сваке недеље на Ибици током изузетно дуге, готово петомесечне летње сезоне, Соломун лично бира једног госта са којим дели ди-џеј пулт у увек распродатом клубу Паћа, а овај серијал журки остварио је међународни успех уз разне Младенове госте као што су Sven Vath, Dixon, Black Coffee, DJ Tennis, али и многи други уметници међу којима је од летос и београдски уметник Владимир Ивковић.

За ову специјалну прилику одабрао је "Tale of Us", италијански двојац који се тренутно налази на врхунцу своје изузетно успешне каријере, а њихов наступ на прошлом издању Егзит фестивала, оцењен је као један од најбољих у последњих неколико година.

Карм и Матео неповратно су освојили клупску сцену нумерама као што су "Another Earth", "Northern Star", "Monument" и друге, али и са једном од најпопуларнијих етикета у последњих неколико година.

Поред локација као што су Мајами, Њујорк, Париз, Тулум и наравно, Ибица, на ексклузивној мапи од ове године налази се и Нови Сад као дом Егзита, музичког фестивала за који је Соломун рекао да му је "једна од најбољих ствари коју је у животу доживео".

Свој поход на светски врх, Соломун је почео, између осталог, управо на Егзит фестивалу још 2010. године када је први пут наступио у увек посебном завршном термину у раним јутарњим часовима.

Нераскидива повезаност с фестивалом на Петроварадинској тврђави потврђена је и прошле године, када је препуној Арени "испоручио" крајње инспирисан сет, потврђујући свој статус једног од савремених резидената Егзита, те га је публика овацијама навела да наступ продужи још пола сата.