ВОДИТЕЉКА телевизије Пинк Деа Ћурђевић, која је у уторак, после проведених месец и по на интензивној нези Војномедицинске академије након тешке саобраћајне несреће коју је доживела 7. фебруара на Дедињу, пребачена на Клинику за ортопедску хирургију и трауматологију Клиничког центра Србије, у добром је општем стању, потврдио је за "Новости" професор Марко Бумбаширевић, али и додао да јој предстоји дуг опоравак. Деа је смештена на Одељење за реконструктивну хирургију и микрохирургију, којим руководи професор Бумбаширевић. Овај микрохирург светског угледа је Деи, одмах после саобраћајне несреће, спасао леву руку - откинуту, смрскану и са опекотинама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Аутобус откинуо Деи руку, а тим лекара је пришио (Фото / Видео)

- У реимплантираној руци Деа има добру циркулацију - каже професор Бубмаширевић. - За сада није у плану нови оперативни захват на руци. Радићемо на рехабилитацији. То је и један од главних разлога што је пребачена код нас на одељење.

Возач аутобуса Б. Ј., који је налетео на Деу, дао је у петак изјаву у Првом основном јавном тужилаштву у Београду. Њему се на терет ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Он је у присуству адвоката казао је да је аутобус био исправан, да је тог јутра све испроверавао, али да је због леда који је био на коловозу аутобус проклизао.

У наставку истраге, како је саопштило Прво тужилаштво, биће саслушани сви сведоци, као и Деа Ђурђевић када се довољно опорави. У овој саобраћајној несрећи још две особе су лакше повређене.


 Instagram deadjurdjevic


ХВАЛА ШТО СТЕ МИ ОЛАКШАЛИ ТЕШКЕ ДАНЕ

ПОПУЛАРНА водитељка се у уторак, први пут после тешке несреће, јавно огласила, и то на "Инстаграму". Деа је написала:

- Хвала најлепше стручњацима са ВМА - докторима и техничарима из шок-собе. Хвала што сте ми олакшали најтеже дане и што сте били професионални, пријатељски настројени и што сте бринули о мени.

Водитељка је још у коментару додала:

- Ово је једина моја изјава до сад. Од несреће се нисам обратила. Замолила бих своје пријатеље новинаре за стрпљење и колегијалност, јер још увек нећу давати изјаве. Хвала вам.

Њено оглашавање на друштвеној мрежи експресно је изазвало велики број коментара и речи подршке. Одмах су се нанизале поруке попут "Најјача си", "Бог ти помогао, брз опоравак", "Буди јака као и до сада"...М. Ћ.