ЛЕГЕНДАРНИ Бранислав Петрушевић Петрући вечерас (20.00) ће премијерно извести у београдској "Комбанк дворани" свој стендап шоу "Свремеплов". Чувеног комичара доводимо у везу, пре свега, са "Индексовим радио позориштем" и периодом када термин "стендап" још није био одомаћен код нас.

- Појавио се давно на Западу, а овде се тако нешто до пре десетак година звало шоу-програм - подсећа, за "Новости", Петрући. - Радили су га Љуба Мољац, Неша Радуловић... Ја сам то примењивао гостујући код певача на концертима, у форми од петнаестак минута. Потрудио сам се да "Свремеплов" буде освежен. Има ту и делова који су универзални, али мора да постоји дневна бриткост. Праћење актуелне политичке ситуације одувек је красило "индексовце". Стендап нема неку чврсту причу. Фиоке могу да се извлаче, па да се убацују нове, само се држиш да не изађеш из оквира.

Велики број радијских емисија, касније и позоришних представа, донео је и бројне анегдоте, а Петрући се посебно сећа момената када су их уживо гледали политичари које су "пецкали".

- Неки су долазили и иза сцене да нас виде после представе - прича за наш лист Петрушевић. - Било је и замерки. Рецимо, Божидар Ђелић каже "није баш тачно оно за десетак милиона евра".


ПРОЧИТАЈТЕ И: Петрући: Први осећај ме и даље прати


Радили смо представе до зиме у Дому синдиката, уз Ниш, Нови Сад, а онда смо одлазили на Копаоник, где је доста људи било на скијању. Једне године дође тамо са свитом тадашњи премијер Милан Панић и седа у први ред. Ја играм њега са оним чувеним "разговарајмо о миру, разговарајмо о скидању санкција." После представе дође Панић и каже: "Вас би Индијанци тужили због овог што радите." Мени је рекао: "Ви сте ме попрскали." Рекох - шта би тек Слободан Милошевић требало да каже? (смех).