АМЕРИЧКА група "Блек Сербс", која је код нас за кратко време стекла бројне фанове, наступиће на овогодишњем "Егзиту" од 4. до 7. јула. Оригинални бенд из Чикага, који је својеврсни феномен на светској музичкој сцени, чине Американци међу којима је један члан пореклом из Србије. У песмама вешто комбинују српски и енглески, без обзира на то који им је матерњи језик.

Публика их је упознала као "Црне Србе", колектив који је снимао хумористичке јутјуб-клипове, градећи на оригиналан начин мост између балканског и америчког менталитета, а изазвали су прави земљотрес на домаћој хип-хоп сцени када су почели да објављују песме попут "Србија до Токија", "Балин лајк Јокић", "Ринтам" и "Како хоћеш". Њихове песме већ имају милионе прегледа на интернету. Својим нумерама, које сами називају "свемирским панком", поручују да се бескомпромисни "Црни Срби" не боје експериментисања.

ПРОЧИТАЈТЕ И:"Егзит" најбоље повезује Балкан


Чланови бенда се не либе да се ухвате укоштац и с тешким темама, те су пре неколико месеци објавили песму "Знам то није лако", која говори о депресији и суицидним мислима, а како кажу, циљ нумере је "апел за разговор о унутрашњим борбама".