ЈУБИЛАРНИ 50. "Празник мимозе" у Херцег Новом завршен је у суботу великом карневалском међународном поворком са око 400 учесника и спектакуларним концертом Светлане Цеце Ражнатовић. У шареној колони су биле делегације из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније и Црне Горе, као и чланови интернационалног борда Федерације европских карневалских градова, а на челу алегоријска кола "Хвала за 50", на којима је илустровано пола века трајања херцегновског цветног фестивала.

Поворка је, уз песму и игру, ведре кореографије и кловнове, продефиловала градом од главног трга, Његошевом улицом све до Игала, где је, по традицији, спаљен карневал Мито Ковертић, оглашен кривим за све лоше што се у Херцег Новом десило минуле године.

ПРОЧИТАЈТЕ И:ПРАЗНИК МИМОЗЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Цеца Ражнатовић и Индира Форца за крај


Велико финале завршнице био је спектакуларни концерт Светлане Цеце Ражнатовић, који је по посећености оборио све рекорде.

- Нисам дуго наступала у Херцег Новом, пресрећна сам што се десило ово вече и што је све изгледало величанствено - рекла је Цеца. - Имала сам сјајан концерт, оборила сам још један рекорд посећености, и могу да будем пресрећна.

Карневалска група из Раковице / Фото промо


Гости из групе "Раковичке луде" из Београда први пут су учествовали на карневалу у Херцег Новом и кажу да су веома задовољни јер су осетили и лепоту дружења и оно што је неопходно сваком карневалу - зрнце лудила, радости и адреналина.

Део карневалске поворке / Фото В. В.


Током 50 дана, колико је трајао "Празник мимозе", реализовано је више од 60 концерата, маскенбала, спортско-забавних манифестација, позоришних представа, књижевних и гастро вечери.