ЛЕГЕНДАРНА певачица Снежана Ђуришић (59) обележиће 50 година успешне каријере великим солистичким концертом у Сава центру 17. априла. У разговору за "Новости" најављује да публику очекују изненађења и специјални гости, али не жели да открива детаље. Снежана је објавила више од 20 албума и тридесетак синглова, снимила је неколико стотина песама, међу којима су и чувени хитови - "Лепи мој", "Мала соба три са три", "Клео се, клео", "Одакле си селе", "Кише", "Срна и јелен", "Причај ми, причај"... Талентом, квалитетом и популарношћу зарадила је епитет "краљица народне музике". Добитница је бројних признања на која је, како истиче, поносна, али наглашава да јој је најдраже признање које има од публике и које траје пола века. Веома је необично што је каријеру започела још као дете.

- Први пут сам запевала са седам година у једној кафани, у месту Подунавци, недалеко од Краљева - каже певачица за наш лист и објашњава да је од тог тренутка знала да ће љубав према песми да одреди њен животни пут. - Тачно се сећам тог тренутка, осетила сам да је цео свет мој и то је, можда, најупечатљивија успомена из детињства. Родитељи су ме подржавали у неговању талента, једини њихов услов био је да будем добра у школи, а то ми није било тешко. Прву плочу сам снимила са девет година, а прилику за то сам стекла тако што сам освојила прву награду на такмичењу младих аматера тадашње државе Југославије, и то је за мене невероватно искуство, попут сна.

Делује као да је Ђуришићева с невероватном лакоћом ишла путем професионалног успеха, али с друге стране бурни догађаји пратили су њен животни пут, а вероватно су најдраматичнији они које је доживела као родитељ - тежак однос са сином Марком, несрећни саобраћајни удес који је обележио и његов и њен живот и произвео низ мучних и проблематичних последица. Снагу да се носи са недаћама, како каже, одувек је проналазила у Богу и молитиви, као и у љубави и подршци породице и пријатеља.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Снежана Ђуришић у студију: Време је за нови сингл

- Неодговорно је покушавати да се пренесе све оно што је задесило моју породицу и мене - вели Снежана. - Важно је да се не предамо. Допустити себи да осетите лепе и пријатне емоције у мору бола и туге сматрам истинском снагом.

Прослављена певачица је бака четворо унучади, од ћерке има Теодору и Луку, а од сина Милоша и Лану.


- Моји унуци су извор моје среће и највећег поноса, и можда нисам баш типична бака, али их волим као и свака, безусловно и неизмерно - каже Ђуришићева.

Њена ћерка Маја живи са супругом и децом у Америци, завршила је два факултета и, мада има таленат за певање, одлучила је да крене другим путем. Певачица истиче да је веома поносна на њу и да јој не пада тешко да их често посећује јер је навикла да путује.

Снежана се удала веома млада, са 18 година, а 2013. је морала да се суочи са губитком када јој је супруг преминуо.

- У браку сам била 36 година и то је цео један живот - каже певачица. - Колико сам некада тужна што тог живота више нема, толико сам и срећна и захвална што сам имала прилику да га проживим уз све љубави и туге, лепоте и страхоте и све оно што вам Бог намени. Ђуришићева је, ипак, успела да отвори срце и допусти да га неко освоји. Сада ужива у емотивној вези са гинекологом Вањом Милошевићем, за кога је открила да је пет година млађи од ње.

- Важно је да будете у стању да допустите љубави да вас обузме - сматра Снежана. - Године ту заиста не играју никакву значајну улогу. Захвална сам Богу на овој љубави која ми се десила и у којој уживам.

Прослављена певачица истиче да се након вишедеценијске каријере није уморила од певања и да то код ње не постоји као опција јер је, како каже, музика љубав у сваком облику. Не само да се није уморила, него изгледа и да ради пуном паром на начем новом, мада није желела све да нам открије.

- Могу да кажем да сам врло близу реализације једне од неостварених каријерних жеља, али све у своје време - загонетно је рекла Снежана.

ТИТО ЈОЈ ИСПУНИО ЖЕЉУ

СНЕЖАНА је тачно знала шта жели, а да добије могућност да то и оствари помогао јој је Тито, тадашњи председник СФРЈ. Давне 1971. године присуствовала је обележавању његовог рођендана у Дому омладине, а када ју је упитао шта жели да буде када порасте, спремно је одговорила да жели да се бави певањем, али да у Краљеву нема музичке школе. Тито је омогућио њеном оцу да нађе посао у Београду и Снежанина породица се преселила.

- Отац ми је био војно лице, запослен у војној пошти у Краљеву, а прекоманда у Београд, лично од Тита, била је сасвим довољна да моја каријера дође до овога што је данас - објашњава певачица. - Београд сам заволела као свој град, у њему сам се школовала и усавршила, основала породицу, стекла дивне пријатеље и успомене.