Светлана Цеца Ражнатовић остала је жива само захваљујући грешци која се поткрала војницима НАТО, током бомбардовања 1999. године, пишу норвешки новинари. Овај податак открили су Ханс Петер Ос и Ролф Видерое пре неколико година па га објаснили у својој књизи "Ратни херој – унутар тајне Норвешке".

Како су навели, у ноћи када је у склопу акције "Милосрдни анђео" бомбардована кинеска амбасада у Београду мета је заправо био Жељко Ражнатовић Аркан. У том тренутку он се налазио са Цецом у хотелу "Југославија".

"Бомбардовање кинеске амбасаде изазвало је велики међународни дипломатски скандал. Мета напада требало је да буде хотел Југославија и Жељко Ражнатовић Аркан", тврде аутори.

Наиме, Аркана су према њиховим речима сматрали легитимном метом, јер је против њега у Хагу била подигнута оптужница за ратне злочине.

7. маја 1999. године, ракете су истовремено погодиле хотел у којем су били Цеца и Аркан, али и кинеску амбасаду на Новом Београду, удаљену свега неколико стотина метара од амбасаде.

Иако су имали праве податке о кретању Ражнатовића, Американци су, како пишу норвешки новинари, погодили амбасаду грешком. Користили су старе мапе.

Ракетама су разорили амбасаду убивши при том три службеника.