НОВИ САД - На дугачкој листи хип-хоп извођача, који ће наступити на овогодишњем фестивалу "Егзит", од 4. до 7. јула, налази се и америчка група "Black Serbs", која је код нас за кратко време стекла бројне фанове.

Ову оригиналну екипу из Чикага чине Американци, међу којима је један пореклом из Србије, а у песмама вешто комбинују српски и енглески, без обзира на то који им је матерњи језик.

Публика их је упознала као "Црне Србе", колектив који је снимао хумористичке "Јутјуб" клипове, на оригиналан начин градећи мост између балканског и америчког менталитета, а изазвали су прави земљотрес на домаћој хип-хоп сцени када су почели редом да објављују песме "Србија До Токија", "Ballin Like Јокић", "Ринтам" и "Како хоћеш".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ХИПХОПЕРИ ОСВАЈАЈУ ПЕТРОВАРАДИН: Богат програм на овогодишњем "Егзиту" од 4. до 7. јула

Њихове песме већ имају милионске прегледе на интернету, а фанове су недавно обрадовали и новим нумерама "Енергију" и "Charged Up". Својим песмама, које сами називају "свемирским панком", поручују да се бескомпромисни "Black Serbs" не боје експериментисања.

Без длаке на језику, не либе се да се ухвате у коштац и са тешким темама, те су пре неколико месеци објавили песму "Знам то није лако" која говори о депресији и суицидним мислима, а како кажу, циљ је "апел за разговор о унутрашњим борбама".

Њихов албум првенац са нестрпљењем се очекује, а искрен и оригиналан приступ ове екипе није ограничен само на музику, већ и на моду и уметност, те је један од чланова састава Јован Црновић, познатији као Jibri Bell, покренуо и урбану робну марку која такође има предане фанове.Листу хип-хоп извођача на овогодишњем "Егзиту'', на главној бини предводи један од највештијих светских репера и активиста Скепта, треп-џез дива ИАМДДБ и творац једног од највећих хип-хоп хитова Desiigner.

Од ове године на "Егзиту'' ће постојати и "Cockta Beats", посебна хип-хоп бина са импресивним списком регионалних и локалних звезда међу којима су Војко В, Крешо Бенгалка, Хаже, Хигх5, Кранкшвестер, Ватра, Cake Boys, ФАМ, Клинац, Бунтаи и десетине других.