ПОП певач Жељко Васић привукао је недавно пажњу новом песмом и спотом "Вечити романтик", а видео је у среду и званично представљен у београдској "Комбанк дворани". Није нимало чудно што је Жељко одабрао баш ову локацију, јер је бивши "Дом синдиката" годинама већ његова "друга кућа". Васић ће баш ту и почети, 5. априла, пролећну серију концерата по Србији и региону.

"Вечити романтик", песма која носи снажну емоцију и улази у уво на прво слушање, пре свега због упечатљивог рефрена, по многима се већ сада може сврстати у највеће Жељкове хитове скоро 20 година дуге каријере.

- Песму је написао мој пријатељ Вук Матић са којим иначе сарађујем - каже за "Новости" Васић. - Дуги низ година свира са мном гитару. Кад ми је пустио песму, допала ми се. Урадио сам аранжман и уобличио то на свој начин.

* Назив песме вас верно описује?

- Кад се узме у обзир мој досадашњи опус, то јесте тако. Ја, углавном, певам о љубави која је некад срећна, некад несрећна.

* Може ли такву песму да отпева "занатски" неко ко није романтик?

- Не знам. Могу да говорим само у своје име. Човек који пише овакву музику не може да буде безосећајан. Не верујем да такве песме могу да се раде занатски.

Прочитајте још - Жељко Васић сад може да кулира

* Променили сте првобитни план да концерт у Београду буде акустични?

- Учинио сам то у последњи час. Имамо велики састав гудача, биће 11 музичара на бини. Од малог, акустичног концерта, дошли смо, ипак, до велике продукције. То говори да сам спонтан и да се ствари код мене мењају.

* Београд је прва станица на турнеји?

- Следе Лазаревац, Брчко, Тузла, Сарајево, Стара планина, Панчево, Јагодина, Бањалука, Бијељина и Зајечар. То је списак до краја маја.

* Већ су јасни планови и за наредну годину?

- Желим да направим велики београдски концерт на "Ташмајдану" и прославим јубилеј. Бити 20 година на сцени, није мало. После тога бих да одем на малу паузу, да се "саберем". Наредне године планирам и да објавим нови албум.

НА "БЕОВИЗИЈИ" ЖЕЛЕ ЉУБАВНЕ ТЕМЕ

* ЏЕНАН Лончаревић, који се са вашом песмом "Нема суза" котирао као фаворит на "Беовизији", ипак не иде на "Евросонг".Има ли разочарања?

- Можда је то њему још теже пало, он је извођач. Наша песма је имала тешку поруку, није била "тралала". Увек ће бити актуелна, има доста лоших ствари које нам се дешавају. Покушали смо да скренемо пажњу на то. Жири је одлучио тако како је одлучио, више желе љубавне теме. Допала ми се "Бела" Ивана Куртића, која говори о традицији код ромског народа и о забрањеној љубави. Мислим да је то требало да буде схваћено мало дубље и да добије већу пажњу.