У ТИВТУ је завршено снимање филма "Минамата", у којем главну улогу игра холивудска звезда Џони Деп. Режисер Ендрју Левитас је "Минамату" почео да снима у Србији почетком марта. Филм говори о животу америчког ратног фотографа Јуџина Смита, који након Другог светског рата почиње да ради за часопис "Лајф", враћа се у Јапан и документује разорне последице тровања живом у граду Минамата. Сценарио је рађен по заједничкој књизи Ајлин Миоко Смит и Јуџина Смита.

Последње сцене ове драме снимљене су на Острву цвећа, а претходно су кадрови који треба да дочарају живот у рибарском селу снимани на тиватској "Жупи" и плажи Калардово. Деп је своју последњу сцену снимио у петак, и то у мору. Екипа га је, након тога, одмах умотала у кућни огртач како му не би било хладно и аутомобилом га одвезла у хотел. На фотографији Грега Вилијамса снимљеној непосредно пре Деповог уласка у кола, виде се капљице воде на његовом лицу.

ПРОЧИТАЈТЕ И: СВЕТСКА ЕКСКЛУЗИВА: Џони Деп пред вратима ''Новости'' (ФОТО)

Из кабинета председника општине Тиват је саопштено да су продуценти и филмска екипа задовољни сарадњом са свима који су у Црној Гори били укључени у пројекат, нарочито припадницима службе заштите.