После повлачења песама краља попа са појединих радио-станица, као и епизоде "Симпсонових" у којој Мајкл Џексон позајмљује глас са различитих видео-платформи, због наводних случајева педофилије, огласио се глумац Меколи Колкин.

Велика прашина подигла се након емитовања документарног филма у продукцији канала ХБО "Напуштајуци Недођију" (Леавинг Неверланд), а који се бави наводним случајевима сексуалног злостављања Џексона над малолетним дечацима.

Колкин, познат по свом пријатељству со Џексоном, које је почело када је имао само девет година, и раније је устајао у одбрану свог пријатеља, чврсто поричући било какав сексуални контакт између њих двојице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - I MRTAV ZARAĐUJE: Majkl Džekson najplaćeniji pokojnik po "Forbsu"

"У мом случају, све је било врло нормално. То је било једно обично пријатељство. Лако је рећи да је то било ''уврнуто'', али није. Људи преиспитују моје пријатељство с њим само зато што је он био најпознатији човек на свету", рекао је, данас 38-годишњи Колкин, преноси б92.нет.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Producenti Simpsonsa povlače epizodu sa Majklom Džeksonom

Он је, иначе, о свом односу с певачем, као сведок одбране, говорио и током суђења Џексону за сексуално злостављање 2005. године.

Тада 24-годишњак, Калкин је одбацио оптужбе против Џексона као "потпуно смешне", али је признао да су њих двојица спавали у истом кревету.

Колкин је тада инсистирао да њихов однос никада није био сексуалне природе, да му никада није било непријатно, као и да су његови родитељи били упознати с тим.


"Они то никада нису видели као проблем", изјавио је Калкин на суду 2005. године.