ЕГЗИТ ће на лето, поред низа ударних гитарских бендова и највећих звезда електронске музике, окупити и највеће хип-хоп племе уз довољно имена да прогласе овогодишњи фестивал тог музичког жанра на Петроварадинској тврђави од 4. до 7. јула.

То потврђују из Егзит тима и наглашавају да ће хип- хоп поставу предводти британски краљ рима, репер и активиста Скепта, једини емси који је лондонски звук улице успео да популаризује у Америци. Са британског острва стиже и феноменална Ајејемдидиби, коју је и Бибиси позиционирао на листу извођача чији је звук обележио претходну годину, док су њени трап-џез бенгери неизоставни на најбољим хип-хоп и аренби журкама. За велико недељно финале на главној бини побринуће се уживо беспрекорни Дизајнер, творац најзаразније хип-хоп песме у овој деценији „Панда“, која је доспела на сам врх америчке топ листе и до данас избројала чак 1,3 милијарде јутуб прегледа.

Прочитајте још - "Егзит" најбоље повезује Балкан

И ове године, у духу свог имена, све жанрове помешаће култна Фјужн бина, а на њу стижу балканска реп краљица Сајси емси и непоновљиви реперски трио Бед копи. Својеврсни хип-хоп фестивал у фестивалу кроз све четири ноћи Егзита прошириће и Кокта битс бина, нова обавезна дестинација за све реп фанове која ће од ове године имати имати само извођаче из тог жанра. Њену ударну поставу предводе тренутно највеће регионалне хип-хоп звезде Војко В и Крешо Бенгалка, те популарни регионални састави Атлас Еротика, Бекфлеш, Бунтаи, Хазе, Хај 5, И.Н.Д.И.Г.О, Кранкшвестер али и нови таленти Клинац и Елон, чија је звездана каријера више него извесна. Ултимативни генг на тврђави окупиће и најпопуларнији ДЈ колективи и мајстори за микс пултом као што су Ватра, ФАМ, Ајри Скреч & Шорти…

Фото Промо

Да подсетимо, Петроварадинску тврђаву ће овог лета походити нека од најактуелнијих имена, али и живе легенде светске сцене, међу којима су рок титани Кјур, Грета Ван Флит, Карл Кокс, Скепта, Димитри Вегас & Лајк Мајк, диџеј Снејк, Дизајнер, Лост Фреквеншнс, Софи Такер, Том Вокер, Масео Плекс, Џеф Мајлс, Амелија Ленс, Селектор, Тарја Турунен, Атеист реп као и друга велика имена која ће бити објављена у наредним недељама.